Μαύρη προπαγάνδα για το Κυπριακό από μέλος του Συνασπισμού σε άρθρο της Εφημερίδα Αυγή, στις 28 Ιουλίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Θησέας
Κάηκαν 103 χωριά και 110 τεμένη…
Του Άριστου Μιχαηλίδη
01/09/2009
http://www.philenews.com/digital/
«ΓΙΑΤΙ ενοχλείται τόσο πολύ ο Φιλελεύθερος όταν ο Πρόεδρος Χριστόφιας υποστηρίζει ότι στρώσαμε το χαλί στον Αττίλα;», μας ρωτά η εφημερίδα Αλήθεια σχολιάζοντας κείμενό μας της περασμένης Πέμπτης για τις σχετικές αναφορές του Προέδρου κατά το Συνέδριο των Αποδήμων. «Είναι ψέμα δηλαδή ότι στρώσαμε το χαλί; Και φυσικά αρχίσαμε να το στρώνουμε το ’63…», αποφαίνεται η εφημερίδα της δεξιάς, που ανέλαβε την υπεράσπιση του Προέδρου της Αριστεράς. Ενώ κάπως ανάλογα μας απαντά και η Χαραυγή εκ παραλλήλου, χωρίς να είναι συνεννοημένες φυσικά οι εφημερίδες των δυο ιδεολογικών άκρων, που έχουν ταυτόσημη άποψη στη σύγχρονη ιστορία και στην ευλογία της διακυβέρνησης του τόπου από τον Δημήτρη Χριστόφια. «Αποενοχοποιούν τον πολιτικό κανιβαλισμό των πραξικοπηματιών και της ΕΟΚΑ Β που έθαβαν ζωντανούς δεκάδες δημοκρατικούς πολίτες και σκότωναν δυστυχώς και άμαχους Τουρκοκύπριους…», γράφει η Χαραυγή. Ανατριχιάσαμε όταν διαβάσαμε αυτό το βαθυστόχαστο συμπέρασμα. Αποενοχοποιούν τον πολιτικό κανιβαλισμό… Πω, πω! Μας διέλυσε.
Η αλήθεια είναι ότι ούτε ενοχλείται, ούτε τρομάζει από αυτούς τους αφορισμούς ο Φιλελεύθερος, γιατί ο κόσμος της Κύπρου ξέρει και την ιστορία του με το πραξικόπημα και την ΕΟΚΑ Β και αγγίζει τα όρια της γελοιότητας η κατηγορία περί αποενοχοποίησης. Άλλοι έπρεπε να ντρέπονται και να τρομάζουν όταν ξεστομίζουν βαρύγδουπους κανιβαλισμούς.
Όμως θα τους απαντήσουμε με ένα παράδειγμα, που δείχνει γιατί αντιδρούμε όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υιοθετεί τις ανιστόρητες απόψεις διαφόρων διατεταγμένων καραγκιόζηδων, οι οποίοι ανέλαβαν να ενοχοποιήσουν όλους τους Ελληνοκύπριους για το πραξικόπημα ή για εγκλήματα σε βάρος Τουρκοκυπρίων (περιττό να πούμε ότι είναι γνωστό ότι η ΕΟΚΑ Β δεν σκότωσε ούτε έναν Τουρκοκύπριο στην περίοδο της παράνομης δράσης της) και να δικαιολογήσουν την τουρκική εισβολή. Είναι ένα παράδειγμα που μας έστειλε αναγνώστης όταν διάβασε το κείμενό μας.
Κάποιος Νάσος Θεοδωρίδης, που υπογράφει ως μέλος του Κοκκινοπράσινου Δικτύου του Συνασπισμού και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης, έγραψε άρθρο για την Κύπρο στην αθηναϊκή εφημερίδα Αυγή, στις 28 Ιουλίου, με αφορμή την επέτειο της εισβολής. Ενθαρρυμένος προφανώς, όπως και πολλοί άλλοι που διαδίδουν τα ίδια, από ατάκες σαν αυτές της Χαραυγής, της Αλήθειας, αλλά και του Προέδρου Χριστόφια, ανέλυσε τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου με απίστευτες ασυναρτησίες. Διαβάστε μόνο αυτό:
«Την περίοδο 1963-1974 δολοφονήθηκαν 500 Τουρκοκύπριοι, 103 τουρκικά χωριά κάηκαν, 110 μουσουλμανικά τεμένη υπέστησαν βανδαλισμό και 27.000 Τουρκοκύπριοι αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα. Τον Ιούλιο του 1974 το πραξικόπημα του Σαμψών συσσώρευσε πολύ περισσότερα δεινά. Το 1963, η τρομοκρατική κυπριακή οργάνωση ΕΟΚΑ Β εφαρμόζει το συνωμοτικό σχέδιο ΑΚΡΙΤΑΣ με σκοπό την προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα και την εξολόθρευση των Τουρκοκύπριων».
Πού να ξέρει τώρα ο αναγνώστης ότι στην Κύπρο ΔΕΝ υπήρχαν 103 χωριά για να τα κάψουν οι Ελληνοκύπριοι ή ότι η ΕΟΚΑ Β δεν υπήρχε το ’63… Το πιο αστείο είναι ότι αυτός ο τύπος, μέλος, λέει, της Αντιεθνικιστικής Κίνησης, αντέγραψε κάθε λέξη του άρθρου του από εθνικιστικές προπαγανδιστικές ιστοσελίδες. Λέξη προς λέξη.
Όμως, γιατί να μας ενοχλεί εμάς τέτοια υποχθόνια υπονόμευση ολόκληρου λαού, όταν τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας όχι μόνο δεν τον ενοχλεί (θα έπρεπε, διότι αν έκαναν οι Ελληνοκύπριοι τέτοια εγκλήματα είναι οι Προέδροι τους που έπρεπε να οδηγηθούν στο διεθνές δικαστήριο) αλλά την ενθαρρύνει κιόλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ