Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Μείζον θέμα με στοιχεία νεκρών που χρησιμοποιήθηκαν για άνοιγμα πλαστών λογαριασμών στο Twitter

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΕΚΡΟΥ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣύμφωνα με την αποκάλυψη της ιστοσελίδας “Κουτί της Πανδώρας” στοιχεία νεκρών χρησιμοποιήθηκαν από σχετιζόμενους με πολιτικό κόμμα ώστε να δημιουργηθούν πλαστοί λογαριασμοί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα στοιχεία των νεκρών πλαστογραφήθηκαν ώστε να δημιουργηθούν αληθοφανείς λογαριασμοί Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι με την σειρά τους χρησιμοποιήθηκαν για πολιτική προπαγάνδα συγκεκριμένου υποψηφίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο υποψήφιος αυτός ήταν… ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης όμως απαντώντας, ισχυρίστηκε ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί δεν είναι δικοί του αλλά του κόμματος της ΝΔ! Και η διαχείριση τους γίνεται από εθελοντές! “Νεκροί” εθελοντές ή Πλαστογράφοι εθελοντές;

Εδώ λοιπόν υπάρχει μείζον θέμα, το οποίο μάλιστα λαμβάνει και εσωκομματικές διαστάσεις. Πολλοί εκ των λογαριασμών που καταγγέλονται ως πλαστοί, φαίνεται να ανοίχθηκαν λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας!

https://twitter.com/kyrosgranazis_/status/717290329871884288

Την ίδια περίοδο μάλιστα, ο ίδιος ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τότε υποψήφιος για το χρίσμα, δημοσιοποιούσε διαδικτυακές δημοσκοπήσεις οι οποίες αποδείχθηκαν χαλκευμένες εκ του αποτελέσματος:

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Οι οποίες φυσικά έδειχναν τον κύριο Γεωργιάδη να προηγείται με διαφορά στην εσωκομματική κούρσα.

Αυτό βεβαίως είναι θέμα που απασχολεί μόνον τη Νέα Δημοκρατία για την πιστότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων και φυσικά τον κύριο Μεϊμαράκη, που φαίνεται ότι κάτι ήξερε για τις καταγγελίες που έκανε αμέσως μετά τις εκλογές.

Το θέμα όμως χρήσης στοιχείων νεκρών ανθρώπων για δημιουργία πλαστών λογαριασμών, είναι εξαιρετικά σοβαρό. Δεν έχει να κάνει με το γνωστό “τρόλινγκ” του διαδικτύου όπου οι λογαριασμοί αναφέρονται με ψευδώνυμα ή διευκρινίζουν ότι πρόκειται για “λογαριασμούς – παρωδία”. Εδώ μιλάμε για πλαστογραφία με προφανή στόχο την διάπραξη πολιτικής ή άλλης απάτης.

Θα πρέπει λοιπόν να διερευνηθεί εάν αυτή η οργανωμένη επιχείρηση πλαστογραφίας έχει πολιτικό προϊστάμενο, φυσικό πρόσωπο ή κόμμα. Ή εάν πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση που κατάφερε να εξαπατήσει τον κύριο Γεωργιάδη ή τη ΝΔ όπως ισχυρίζεται, πείθοντας τους ότι έχουν να κάνουν με “εθελοντές”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ