Ο Κοντονης ξεβρωμίζει το ποδόσφαιρο.

ποδοσφαιροΟ Σταύρος Κοντονής αποκάλυψε πώς από τη νέα σεζόν θα απαγορευτεί κατηγορηματικά ο δανεισμός ποδοσφαιριστών μεταξύ των ΠΑΕ της Super League! Έρχονται οι Β’ ομάδες στα πρότυπα της Ισπανίας.

Με στόχο να σταματήσουν πολλαπλές εξαρτήσεις στο ποδόσφαιρο αλλά και την ανάδειξη Ελλήνων παικτών, ο Σταύρος Κοντονής αποκάλυψε ότι στον νέο αθλητικό νόμο θα απαγορεύονται οι δανεισμοί μεταξύ ΠΑΕ της Super League.
 
“Με τον αθλητικό νόμο που θα κατατεθεί, θα απαγορευτεί ο δανεισμός ποδοσφαιριστών μεταξύ των ΠΑΕ της Super League και θα δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες ομάδες, που μπορούν να έχουν δεύτερη ομάδα, να παίζουν μέχρι τη Β΄ Εθνική, όπως γίνεται στην Ισπανία”, σημείωσε χαρακτηριστικά στην “Real News”.
Εξήγησε παράλληλα ότι αυτό θα είναι και υπέρ της Εθνικής: “Η ρύθμιση με τις δεύτερες ομάδες θα λειτουργήσει και υπέρ της Εθνικής ομάδας, καθώς σε αυτές θα παίζουν αποκλειστικά Έλληνες παίκτες και μέσα από αυτές θα είναι δυνατόν να στελεχώνονται και οι πρώτες ομάδες, αντί να φέρνουν σωρηδόν αμφίβολους πολλές φορές παίκτες από το εξωτερικό”.
Αν το Υπουργείο μπορέσει να ολοκληρώσει το σχετικό θεσμικό πλαίσιο μέχρι την κατάθεση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, η δημιουργία των δεύτερων ομάδων μπορεί να ισχύσει από τη νέα σεζόν! Οι λεπτομέρειες δεν έχουν αποφασιστεί, αλλά έγινε γνωστό ότι οι δεύτερες ομάδες θα ξεκινούν από τη Γ’ Εθνική και θα φτάνουν μέχρι τη Football League.
Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, είπε ότι θα γίνει με ξένους διαιτητές, ότι στις εξέδρες θα υπάρχουν μόνο μαθητές, ενώ δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση για το αν αυτός διεξαχθεί στην Αθήνα ή στην περιφέρεια.
Όσο για τη μάχη κατά της διαφθοράς, ανέφερε: “Εάν όλα όσα αποφασίστηκαν με τη FIFA γίνουν με γρήγορα βήματα, μπορεί πράγματι η νέα αθλητική χρονιά να είναι μια χρονιά-τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς δεν λέμε ότι κερδίσαμε μια μάχη και θα πάμε σπίτι μας να ξεκουραστούμε. Αντίθετα, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα, απλώς θα τον δίνουμε από καλύτερες θέσεις.
Τα μέτωπα θα συνεχίσουν να είναι υπαρκτά. Ούτε το μέτωπο κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής έκλεισε, ούτε το μέτωπο της βίας. Όλοι όμως έχουν καταλάβει ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα, θα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις πλέον σε αυτούς που θα δημιουργούν επεισόδια“.
Για τη φιλοσοφία των παραγόντων των ελληνικών ομάδων, είπε πως “πρέπει οι παράγοντες να καταλάβουν ότι ανεπάρκειες δικές τους και άλλες δικές τους επιδιώξεις δεν μπορεί να τις μεταθέτουν συνεχώς στους διαιτητές ή στη διοίκηση του ποδοσφαίρου. Πρέπει να καταλάβουν τις ευθύνες τους” και προειδοποίησε για τις επιθέσεις στους αθλητικούς δικαστές από τις ομάδες: “Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Προειδοποιώ…“.
Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ