Γιατί ο Μαδούρο ρυθμίζει μισή ώρα μπροστά τα ρολόγια στη Βενεζουέλα

7f68be8990c2deffe6c6f6ac7166f116_XL

Προχωρά τελικά στην αλλαγή ώρας ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, παρά τις έντονες αντιδράσεις.Συγκεκριμένα, τα ρολόγια, θα μετατοπιστούν κατά τριάντα λεπτά μπροστά, αποσκοπώντας έτσι να μειωθούν οι απώλειες από την ενεργειακή κρίση στη χώρα.

Ουσιαστικά θα μεγαλώσει κατάτι η μέρα, και με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρισμού. Αυτό θα βοηθήσει και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Γκούρι Νταμ, το οποίο πλήττεται από σφοδρό κύμα ξηρασίας και στο οποίο βασίζονται τα 2/3 της ηλεκτρικής παραγωγής της χώρας.

Στο πρόβλημα της χώρας, προστίθεται και άλλο ένα λιθαράκι. Αντίθετα με άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, που χρησιμοποιούν υδροηλεκτρική ενέργεια, η Βενεζουέλα δεν έχει σχεδόν καθόλου αποθέματα.

Όλα αυτά, έχουν οδηγήσει τον Μαδούρο να κάνει διάφορες εκκλήσεις, όπως να ζητήσει από τις γυναίκες, να χρησιμοποιούν λιγότερο το ηλεκτρικό πιστολάκι για τα μαλλιά, την ώρα που πολλές αστικές περιοχές ζουν κυρίως στο σκοτάδι. Στόχος του Μαδούρο, είναι να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ