Συσσωμη η αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ επιτέθηκ κατά της Ναζιστικής Κυβέρνησης και της πλαστογράφησης της Μακεδονίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


By Vladislav Perunović, Skopje, FYROM
https://www.youtube.com/watch?v=7DsIXAKnC40
Κατά την 6η ημέρα των διαδηλώσεων το βράδυ της Δευτέρας, 18ης Απριλίου, ο συνασπιμός της αντιπολίτευσης των Σκοπίων, για δεύτερη φορά εξέφρασε την έντονη αντίθεση του ενάντια στις «ιστορικες καινοτομίες» που εισήχθησαν, για τη δεκαετία που κυβέρνα το ακραίο VMRO-DPMNE και μονοπώλουν όλες τις μορφές της κυβέρνησης.
Αυτά τα γνωστά πλαστά “εθνολογικα” μυθεύματα χρησιμεύουν μόνο και μόνον για να παραποιήσουν κάθε άλλή αίσθηση της ταυτότητας, από τη βουλγαρική και την σερβική έως την Έλληνική (Βλάχων), αλλά και για να παρακινήσουν τον πληθυσμό προς μια επεκτατική πολιτική που στοχεύει κυρίως κατά τη Βόρειας Ελλάδας.
Η εξέγερση, η οποία κλιμακώθηκε από την εξοργιστική απόφαση του Προέδρου της ΠΓΔΜ Ivanov που αποφάσισε να διαγράψει δεκάδες από τους κορυφαίους πολιτικούς κυρίως από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, είχε στόχο σήμερα κατά κύριο λόγο το Υπουργείο Πολιτισμού, που ειναι κι ο κύριος υποστηρικτής της «εθνικής μακεδονικής ταυτότητας».
Το πλήθος που βγήκε στους δρόμους, αποτελείται κυρίως από νέους ανθρώπους, καθώς και διανοουμένους, και πλησίασε το κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού στο κεντρικό τμήμα των Σκοπίων, το βράδυ στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ελληνική) και επιτέθηκε στο κτήριο με “βομβες” μπογιάς.
Οι αστυνομικοί, όντας λιγότεροι σε αριθμό, πήραν μόνο μια αμυντική στάση.
Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση κατά των δομών που είναι συμβολικες της Ψευδο-Μακεδονικής “εθνικής ιδεολογίας», η πρώτη ηταν η επίθεση του Σαββάτου στην Αψίδα Θριάμβου (τα λεγόμενα Porta Makedonija, η οποία είχε επίσης έγινε στόχος και σήμερα).
Στην ουσία, αυτό ήταν μια εξέγερση ενάντια υπερ δεκαετή ασελγεία κατά τους εθνικού μέλλοντος της χώρας στο όνομα ενός κατά φαντασίαν και τεχνητού παρελθόντος
https://www.youtube.com/watch?v=LmWuju3v0ns

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ