Η υπόδικη Λαγκάρντ και ο συνεργός του Γιάννου βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα

image.png

Μπορεί η κυρία Λαγκάρντ να ειναι υπόδικη για σωρεία οικονομικών σκανδάλων, όμως παραμένει επικεφαλής του ΔΝΤ. Τους λόγους τους αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο, αναφορικά με τον χαρακτήρα της λειτουργίας του ταμείου. Που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση συμφερόντων με ονοματεπώνυμο που θησαυρίζουν κάθε φορά που το ΔΝΤ επεμβαίνει. Έτσι, ο επικεφαλής του ταμείου πρέπει να είναι απολύτως ελέγξιμος και εκβιαζόμενος, ώστε αν τολμήσει να αντιδράσει σε μεθοδεύσεις, όπως έκανε ο Στρως Καν, να “απενεργοποιείται” ακαριαία.

Για την εξυπηρέτηση των μεθοδεύσεων όμως, απαιτούνται και οι χρήσιμοι ντόπιοι που προωθούνται από το ίδιο το ταμείο, ώστε να εγγυώνται την απουσία καθε αντίδρασης από την χώρα – στόχο. Στην Ελλάδα, τον ρόλο αυτόν, ανέλαβε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Για όσους δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ένας άνθρωπος με το προφίλ Στουρνάρα “μεγαλουργεί” ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις για την δράση της εταιρείας της συζύγου του στο ΚΕΕΛΠΝΟ, την εξαφάνιση της έκθεσης του ΣΔΟΕ για το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2012 όταν αυτός ηταν συμπτωματικά υπουργός οικονομικών, αλλά και γενικότερα πως ένας στενός συνεργάτης του Παπαντωνίου υπάρχει ακόμα σε θέσεις εξουσίας, η απάντηση είναι απλή: Το ίδιο του το προφίλ θεωρείται “ιδανικό” για την προώθηση αδιαφανών συμφερόντων. Και ο ίδιος έρχεται να το επιβεβαιώσει κάνοντας μία πρώτης τάξεως εξυπηρέτηση στο διαβόητο “κοράκι”. Τον Πόλσον. Όπως αποκαλύψαμε εχθές.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σκοτεινό πρόσωπο της μεταπολίτευσης που ο Σαμαράς έχρισε διοικητή της ΤτΕ, σχεδιάζει να δώσει άδεια τραπέζης στον διαβόητο Πόλσον! Ναι, το «κοράκι» του ΔΝΤ, που πόνταρε στην χρεοκοπία της Ελλάδας, όπως κάνει σε καθε χώρα που «παρεμβαίνει» το ΔΝΤ.
Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση υποτίθεται πως δίνει μάχη για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία των περιουσιακών στοιχείων των δανειοληπτών, ο Στουρνάρας φαίνεται ότι βρήκε την λύση να εξυπηρετήσει τους καρχαρίες των αγορών, ερήμην διαπραγμάτευσης, συζητήσεων με τους θεσμούς και αξιολόγησης. Μεθοδεύει να δώσει την άδεια της Credicom, θυγατρικής της Crédit Agricole με μπροστινό μάλιστα άλλο ένα «διαμάντι» του τραπεζικού συστήματος: τον Άνθιμο Θωμόπουλο, τ. Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πειραιώς, ο οποίος μάλιστα έφυγε κακήν κακώς, κοντεύουντας να οδηγήσει την τράπεζα σε εκκαθάριση.
Τόσο η άδεια στον Πόλσον όσο και ο ρόλος Θωμόπουλου δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες της μεθόδευσης Στουρνάρα. Όσο και για τις ύποπτες συναλλαγές που κρύβονται πισω από αυτή την σχέση, αλλά και τις ολέθριες συνέπειες για τους δανειολήπτες και την κοινωνία.
Αντί ο Στουρνάρας να προσπαθήσει να φέρει σοβαρούς επενδυτές με στόχο την ανάπτυξη, για ακόμα μία φορά δρα εις βάρος της χώρας και της οικονομίας.

Όσο το “μοντέλο Στουρνάρα” κυριαρχεί, δεν υπάρχει πιθανότητα ανάκαμψης ουτε για την οικονομία, ούτε βεβαια για την κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ