Θα είναι ή όχι το «μουσουλμανικό συνιστών κράτος» μέλος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας;


Απαντήστε κυρία Βικτόρια Νούλαντ, Φόρειν Όφις και λοιποί υποστηρικτές της ρατσιστικής Δι-κοινοτικής Δι-ζωνικής εκτέλεσης
 img 8812 

Η Αμερικανίδα υφυπουργός για ευρωπαϊκές υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Κύπρο (19-20.4.2016). Η Αμερικανική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της υποστήριξε πως ‘ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η Κύπρος θα είναι ένα φάρος σταθερότητας και ένα μοντέλο συμφιλίωσης σε αυτή την ασταθή περιοχή». 


Διαβάσαμε το τελικό ανακοινωθέν του πρόσφατου 13ου Ισλαμικού Συνεδρίου της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη με προεδρεύων τον Τούρκο πρόεδρο Ερτογάν και εκείνο που εξέδωσε το κατοχικό καθεστώς. Στη παράγραφο 27 του ανακοινωθέντος της Οργάνωσης γίνονται διάφορες αναφορές σε «Τουρκοκύπριους Μουσουλμάνους», έχει βέβαια προηγηθεί δήλωση του προέδρου της κατοχικής Τουρκίας Ερτογάν τον Αύγουστο του 2014 ο οποίος σε συνάντηση με Τουρκοκύπριους δημοσιογράφος δήλωσε πως « Η Βόρεια Κύπρος είναι Μουσουλμανική». Η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας ουσιαστικά μας έδωσε ακόμα μια μαρτυρία, ότι η προτεινόμενη τουρκοβρετανική και κηδεμευόμενη από τις διάφορες σημερινές και αυριανές Βικτόριες Νούλαντ του Αμερικανικού Στέιτ Ντεπάρτμεντ ‘δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία θα είναι μια λεγόμενη ομοσπονδία δύο θρησκειών με την επίσημη ισλαμοποίηση της βόρειας πλευράς του νησιού. Ένα διαχωρισμό ισλαμικού απαρτχάιντ, που ο σημερινός Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προσπαθεί τώρα με δόντια να σταματήσει στην ίδια την Βρετανία, βάζοντας μπροστά ως πολιτική την ενσωμάτωση της κοινωνίας και όχι την διαίρεσή της με θρησκευτικό κριτήριο όπως είχαν προωθήσει παλαιότερες Εργατικές κυβερνήσεις. (Integration instead of segregation).


Γράφει, λοιπόν, επιγραμματικά η παράγραφος 27. «Το Συνέδριο επαναβεβαίωσε όλα τα προηγούμενα υποστηρικτικά ψηφίσματα της Ισλαμικής Διάσκεψης στο θέμα της Κύπρου, εκφράζοντας δυνατή υποστήριξη στο δίκαιο σκοπό των Τουρκοκυπρίων Μουσουλμάνων και την αλληλεγγύη του προς το συνιστών Τουρκοκυπριακό κράτος. Επίσης εκφράσει την υποστήριξή του στις διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Εθνών για συνολική διευθέτηση στην Κύπρο που ξεκίνησαν από τις 11 Φεβρουαρίου 2014 με την Κοινή Διακήρυξη των δύο ηγετών που προσβλέπει σε μια ομοσπονδία απαρτιζόμενη από δύο συνιστώντα κράτη ίσου καθεστώτος»… Και κλείνει η παράγραφος εκφράζοντας περαιτέρω αλληλεγγύη προς το ‘συνιστών Τουρκοκυπριακό κράτος’, για ‘μια δίκαιη και κοινά αποδεκτή λύση’, καλώντας ‘όλα τα κράτη μέλη να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους προς του Μουσουλμάνους Τουρκοκύπριους με σκοπό να τους βοηθήσουν έμπρακτα και πολιτικά να ξεπεράσουν την απάνθρωπη απομόνωση που τους επιβλήθηκε και να αυξήσουν και να επεκτείνουν τις σχέσεις σε όλους τους τομείς’.


Στην δε ανακοίνωση του κατοχικού καθεστώτος, ημερ. 15 Απριλίου 2016, με φωτογραφία του Μουσταφά Ακκιντζί μιλώντας στο συνέδριο, γράφει ότι ο πρόεδρος Μουσταφά Ακκιντζί δήλωσε ότι η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας πρέπει να κάνει διαβήματα για τον τερματισμό των συνθηκών που περιορίζουν την Τουρκοκυπριακή πλευρά από το να συναλλάσσεται με τον κόσμο και υπογράμμισε την σημασία της αλληλεγγύης και ότι θέλουν λύση στο νησί το 2016 που θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, τώρα που αμφότεροι οι ηγέτες έρχονται από την ίδια γενεά, και ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για επανένωση.


Τα ερωτήματα που κανείς δεν υποβάλει και κανείς δεν ενδιαφέρεται να απαντήσει


Σ΄αυτές τις μυστικές διαπραγματεύσεις των ‘δύο ηγετών’ στη Λευκωσία, που συνεχίζουν με πλήρη αδιαφάνεια, υποβόσκουν κάποια καυτά ερωτήματα που κανένας από τους υποστηρικτές της απαρτχάιντ δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομοσπονδίας δεν τολμά να υποβάλει και κανένας δεν ενδιαφέρεται να απαντήσει Και είναι τούτα :


Θα ανήκει ναι ή όχι το προτεινόμενο ‘Τουρκοκυπριακό Μουσουλμανικό συνιστών κράτος’ ή προτεινόμενο ομόσπονδο, στην Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας;


και αν ναι (που είναι περισσότερο από βέβαιο)


Θα υιοθετήσουν είτε αυτό είτε αμφότερα τα συνιστώντα κράτη, δηλαδή μαζί και το λεγόμενο ‘Ελληνοκυπριακό’ τέτοιο, στους νόμους των την Διακήρυξη του Καίρου του 1990, της Ισλαμικής Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα; Γιατί η διπλή ερώτηση;


 


Απαντήστε, λοιπόν κυρία Βικτώρια Νούλαντ, Φόρειν Όφις και λοιποί υποστηρικτές της ρατσιστικής Δι-κοινοτικής Δι-ζωνικής εκτέλεσης και τοποθετηθείτε ευθαρσώς αν έχετε την πολιτική ευαισθησία.


Ακριβώς επειδή στα άρθρα 24 κι 25 η Διακήρυξη αυτή που υποτίθεται προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, βασίζεται στους νόμους της ισλαμικής σαρίας! Γράφει στο άρθρο 24: «Όλα τα δικαιώματα και ελευθερίας που αναφέρονται στην Διακήρυξη είναι σύμφωνα με την Ισλαμική σαρία» και στο άρθρο 25 εξηγεί ακόμα περισσότερο λέγοντας: «Η Ισλαμική σαρία είναι η μόνη πηγή αναφοράς για τις εξηγήσεις όλων των άρθρων της Διακήρυξης».


Description: akinci-IOC 2016
Για τι είδους μοντέλου συμφιλίωσης, λοιπόν, κύριοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ; Με το ασυμβίβαστο της Ισλαμικής σαρίας ;


LINK: http://mfa.gov.ct.tr/akinci-oic-remove-conditions-limit-interaction-turkish-cypriot-side-world/


ΕΔΑΔ: Η σαρία ασυμβίβαστη με θεμελιώδη αρχές δημοκρατίας 
Οι ερωτήσεις αυτές που δεν ενδιαφέρουν την κάθε κυρία Βικτώρια Νούλαντ, το Φόρειν ΄Οφις, την ίδια η περιβόητη καταρρέουσα Ευρωπαϊκή Ένωση και δικούς μας κομπάρσους υποστηρικτές της δι-ζωνικής λύσης, που δεν τολμούν να απαντήσουν και που είναι τεραστίας θεμελιώδους σημασίας, τις απάντησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε απόφασή του το 2013, όταν επανέλαβε την θέση ότι « ένα καθεστώς βασισμένο στη σαρία είναι ασυμβίβαστο με τις θεμελιώδη αρχές της δημοκρατίας, ειδικά σε σχέση με το ποινικό δίκαιο και ποινικές διαδικασίες, τον τρόπο που χρησιμοποιεί για το νομικό καθεστώς των γυναικών και τον τρόπο που επεμβαίνει σε όλες τις σφαίρες της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής σύμφωνα με θρησκευτικές παραινέσεις… Δεν μπορεί να ανταποκρίνεται σε δημοκρατικά ιδεώδη».


(Υπόθεση Kasymakhunov and Saybatalov v. Russia (2013)).


Αυτά τα θέματα που καλύπτονται με πέπλο μυστικότητας, σιωπής και αδιαφάνειας στην Λευκωσία, οι τοίχοι αυτοί της σιωπής και μυστικότητας βοηθούν την Τουρκία και τους υποστηρικτές της ΔΔΟ , αλλά όχι την Κύπρο. ΄Όχι την Κυπριακή Δημοκρατία, τον Ελληνισμό της νήσου και σίγουρα είναι ασυμβίβαστοι με την δημοκρατία και το κράτος δικαίου.


Φανούλα Αργυρού


Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας


Λονδίνο 19.4.2016


Η δήλωση Ερτογάν – «Η Βόρεια Κύπρος είναι Μουσουλμανική»
https://www.opendemocracy.net/can-europe-make-it/sezen-yara%C5%9F/turkish-paternalism-in-northern-cyprus


Description: OIC logo
[Sezen Yaraş 1 September 2014


THE CAIRO DECLARATION ON HUMAN RIGHTS IN ISLAM
The Nineteenth Islamic Conference of Foreign Ministers (Session of Peace, Interdependence and Development), held in Cairo, Arab Republic of Egypt, from 9-14 Muharram 1411H (31 July to 5 August 1990),
Keenly aware of the place of mankind in Islam as vicegerent of Allah on Earth;
Recognizing the importance of issuing a Document on Human Rights in Islam that will serve as a guide for Member States in all aspects of life:…


 ARTICLE 24:


All the rights and freedoms stipulated in this Declaration are subject to the Islamic Shari’ah.


ARTICLE 25:


The Islamic Shari’ah is the only source of reference for the explanation or clarification of any of the articles of this Declaration.
http://www.oic-oci.org/english/article/human.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ