Mουσουλμάνοι «χόρευαν από τη χαρά τους» για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, λέει ο Βέλγος ΥΠΕΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

00_001_ao_0417201614609092821461065767thepressproject.gr
Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γιάν Γιαμπόν δήλωσε ότι υπήρξαν μουσουλμάνοι που κυριολεκτικά «χόρευαν από τη χαρά τους» για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η δήλωσή του αυτή έχει πάρει μεγάλες διάστάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας

Ο βελγικός Τύπος με τη σειρά του επικρίνει είναι τον Φλαμανδό πολιτικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο της εφημερίδας Standaard, η οποία διερευνά τους λόγους για τους οποίους ο υπουργός αρνείται να ανακαλέσει την πολύκροτη δήλωσή του.
Για κατακραυγή σε βάρος του Γιάν Γιαμπόν, η οποία δεν έχει ακόμα κοπάσει, στο βαθμό που δεν είναι σε θέση να προσκομίσει πειστικές αποδείξεις για την αλήθεια των ισχυρισμών του, κάνει λόγο η De Morgen.
Ακόμη, η εφημερίδα Le Soir ασκεί στο κύριο άρθρο της σκληρή κριτική σε βάρος του Γιάν Γιαμπόν, σχολιάζοντας ως «θλιβερό» το γεγονός ότι ένας υπουργός μπορεί να κάνει τόσο σοβαρές καταγγελίες χωρίς να προσκομίζει αποδείξεις.
«Ο Γιάν Γιαμπόν παρακαλείται να εξηγηθει», αναφέρει τέλος η Soir ενώ η Libre Belgique στο πρωτοσέλιδό της έχει τίτλο «Τα λόγια του Γιάν Γιαμπόν φέρνουν σε δύσκολη θέση την [κυβερνητική] πλειοψηφία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ