Έσπασε η ομερτά στο ΤΑΙΠΕΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imageΣτελέχη του Ταμείου ζητούν την δημοσιοποίηση όλων των αποφάσεων δαπανών και έρευνα από την Δικαιοσύνη
Έσπασε η ομερτά στο ΤΑΙΠΕΔ

Ασθενέστατη η συνεισφορά του Ταμείου στην απομείωση του χρέους, αλλά ζωή χαρισάμενη για τα μεγαλοστελέχη και “ασύδοτη σπατάλη” ο απολογισμός για το ΤΑΙΠΕΔ.

Του Μάνου Μεϊμαράκη

“Ασύδοτη σπατάλη χωρίς κανέναν έλεγχο από κανέναν και από πουθενά” καταγγέλουν πηγές του Ταμείου, ζητώντας “να μεριμνήσει η κυβέρνηση να δημοσιοποιηθούν όλες οι αναθέσεις προμηθειών και οι δαπάνες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Και εκεί θα αποκαλυφθούν πολλά” τονίζουν.

Εφόσον, εξηγούν, ο σκοπός του ΤΑΙΠΕΔ είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Ταμείο, δεν μπορεί να μένουν στο σκοτάδι τα έξοδα του τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι υπέρογκα και αδικαιολόγητα.

Μεταξύ άλλων, οι ίδιες πηγές μιλούν συγκεκριμένα και για σχέσεις που πρέπει να ελεγχθούν πολύ σοβαρά, μεταξύ στελεχών του Ταμείου που εμφανίζονται ταυτόχρονα σε διάφορα διοικητικά συμβούλια και “πάνε πακέτο” με επιχειρηματικούς κύκλους που εμφανίζονται σε διαγωνισμούς.

Περιπτώσεις στις οποίες, όπως υπογραμμίζουν, πρέπει να χυθεί αμέσως άπλετο φως και να ερευνηθούν εξονυχιστικά για να μπει ένα φρένο στην ασυδοσία, αφορούν δαπάνες και αναθέσεις για την παροχή νομικών και τεχνικών ελέγχων, ασφαλιστήρια συμβόλαια, επισκευές και συντηρήσεις ακινήτων, όπως και τα ταξίδια στελεχών του Ταμείου, η διαμονή τους σε πεντάστερα ξενοδοχεία, κ.α. όλα αυτά με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου.

Άλλες περιπτώσεις αφορούν υποθέσεις στις οποίες ελεγκτής και ελεγχόμενος είναι τα ίδια πρόσωπα, συμφωνητικά και φάκελλους ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου με απόρρητες πληροφορίες που βρίσκονται επτασφράγιστα κλειδωμένα μακριά από τα αδιάκριτα μάτια, τοπογραφικά που πληρώθηκαν αδρά που περιέχουν σκανδαλώσεις παραλείψεις και “ουδείς μίλησε για τα αυτονόητα”, κ.α.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει ιδιαιτέρως την απόρρητη αλληλογραφία του Ταμείου με νομικούς της συμβούλους, καθώς σε σημεία αυτής αποκαλύπτονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που αφορούν την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου και τις συνθήκες υπό τις οποίες παρέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ κάποια από τα ακίνητα αυτά.

Πολύ χαρακτηριστική περίπτωση αυτή κατά την οποία οι τοπογράφοι δεν είδαν… ώστε να αποτυπώσουν στα τοπογραφικά ότι μέσα στο ακινήτο προς αξιοποίηση υπήρχε χτισμένο μισό ξενοδοχείο…

“Το κουβάρι των αποκαλύψεων φτάνει μέχρι 15 χρόνια πίσω” τονίζουν, “καθώς οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονται διαχρονικά να ελέγχουν την ακίνητη περιουσία του δημοσίου και ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με πράξεις και παραλείψεις τους βρίσκονται τώρα στο ΤΑΙΠΕΔ”.

ΕΙΚΟΝΑ:
Απόσπασμα εγγράφου απόρρητης αλληλογραφίας του ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο επισημαίνεται ότι η μεταβίβαση ακινήτου προς αξιοποίηση, έγινε χωρίς να γνωρίζει το Ταμείο ότι από το ακίνητο αυτό έχουν παρακρατηθεί δικαιώματα κυριότητας. Σε περιπτώσεις σαν αυτή το Ελληνικό Δημόσιο καλείται μάλιστα να πληρώσει υπέρογκες αποζημιώσεις σε ιδιώτες..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ