Τέλος οι εργολάβοι από το Νοσοκομείο Καλαμάτας…Κατάλαβες γιατι ο Πολάκης ειναι "γραφικος" στα Νταβατζοκάναλα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8f6b11c96ef6d20ddafa719be227e358_xlΤέλος οι εργολάβοι από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, συμβάσεις απευθείας με εργαζόμενους

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΦΥΛΑΞΗ, ΕΣΤΙΑΣΗ 
Αξιοποιώντας άρθρο νέου νόμου (97-Ν.4368-2016), η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας «κόβει» τους εργολάβους και αναθέτει την καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση απ’ ευθείας σε εργαζόμενους με συμβάσεις μίσθωσης έργου. Όπως τόνισε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο διοικητής, Γιώργος Μπέζος, το κοινωνικό όφελος από αυτή την απόφαση θα είναι πάρα πολύ σημαντικό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι μισθοί των εργαζόμενων θα διπλασιαστούν σχεδόν σε σχέση με τους μισθούς που έπαιρναν από τους εργολάβους στους οποίους εργάζονταν. Επιπλέον δε τόνισε ότι το νοσοκομείο θα εξοικονομεί περίπου 250.000 ευρώ ετησίως. Επίσης υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο με αποφάσεις σαν τη συγκεκριμένη δέχεται πόλεμο από συμφέροντα που θίγονται, επέμεινε ωστόσο ότι η διοίκηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει και συνεχίζει την προσπάθεια να αξιοποιεί και το τελευταίο ευρώ για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και το κοινωνικό όφελος…

Ο Γιώργος Μπέζος, πλαισιωμένος από το δικηγόρο του Νοσοκομείου, Χρήστο Αρχοντή, την υποδιευθύντρια του Νοσοκομείου Ευγενία Πουλογιαννοπούλου και την προϊσταμένη Επιστασίας Γαρυφαλλιά Φράγκου, τόνισε συγκεκριμένα ότι μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν οι δύο πρώτες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την πρόσληψη 30 ατόμων, τα 27 για την καθαριότητα και τα τρία για τη φύλαξη. Ανέφερε ότι ο καθένας θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει την αίτησή του, ενώ σχολίασε, σε ο,τι αφορά την ετήσια εξοικονόμηση των 250.000 ευρώ που θα προκύψει από αυτή την απόφαση, ότι «τα χρήματα είναι αρκετά για να τα χαρίζουμε σε οποιονδήποτε αλλά και για να αποτελούν προϊόν του ωχαδερφισμού και του δεν βαριέσαι. Ο νέος τρόπος, από την πλευρά του κοινωνικού οφέλους, έρχεται να διπλασιάσει σχεδόν τις αποδοχές των ανθρώπων αυτών που εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες, με άλλα λόγια έρχεται να διπλασιάσει τις αποδοχές σε 70 οικογένειες που ζουν στην περιοχή μας και να τους διασφαλίσει μια διαβίωση με μια σχετική αξιοπρέπεια, συγκριτικά με το τώρα. Το δεύτερο που έχει να κάνει με το κοινωνικό όφελος και την τοπική μας οικονομία είναι ότι όλα αυτά τα χρήματα, που αποτελούν προϊόν και που τα παράγει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, μένουν στον τόπο μας και δεν φεύγουν από εδώ. Συν το γεγονός ότι με βάση την εγκύκλιο σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους θα αποδίδονται όλα τα οικογενειακά και ανθυγιεινά επιδόματα που δικαιούνται συν τις προσαυξήσεις για αργίες και σαββατοκύριακα και νυχτερινά».
Παράλληλα ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι η διοίκηση είναι πεπεισμένη ότι με το νέο αυτό τρόπο θα υπάρχει εξίσου αν όχι και καλύτερη ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών. Σχολίασε μάλιστα ότι «το ζητούμενο δεν είναι να εξοικονομήσομε κάποια χρήματα αλλά να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς. Αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο. Και επειδή εκτιμούμε ότι ο νέος τρόπος συνεργασίας και παροχής υπηρεσιών σε αυτόν τον τομέα έχει όλες αυτές τις προϋποθέσεις που μπορούν να διασφαλίσουν αυτή την ποιότητα γι’ αυτό και προχωράμε».
ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ
«Κοιτάξτε, όχι μόνο ο νέος τρόπος παροχής υπηρεσιών σε αυτόν τον τομέα αλλά και όλες οι παρεμβάσεις που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια και έχουν στόχο την εξοικονόμηση πόρων του Νοσοκομείου, δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, είναι ένας δρόμος δύσκολος και δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές δεχόμαστε και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Θίγονται συμφέροντα», τόνισε στη συνέχεια ο Γιώργος Μπέζος και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο περιγράφει μια εξαιρετικά άσχημη κατάσταση η οποία επικρατεί στο Νοσοκομείο, για την οποία ωστόσο ο διοικητής σχολίασε ότι σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ο διοικητής σημείωσε ότι το έργο της αυτοπαραγωγής οξυγόνου και της ηλιοθερμίας, ότι η πρόταση για την αυτοδιαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων, ότι η πρόταση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, ότι με την αξιοποίηση του κυλικείου -για το οποίο υπογράμμισε ότι σε μηνιαία βάση αποδίδει στο Νοσοκομείο 9.000 ευρώ ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν έδινε ούτε ευρώ- θίγονται συμφέροντα που αντιδρούν. Πρόσθεσε όμως «όσοι έχουν επιλέξει να μας κάνουν αυτό τον πόλεμο τους λέμε να χτυπάνε όσο θέλουνε. Εμείς μοναδικό στόχο έχουμε πως θα παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους συμπατριώτες μας και πως θα κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο κουμάντο και νοικοκύρεμα στα οικονομικά μας. Που τα οικονομικά μας δεν είναι τίποτα άλλα παρά και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό. Συνεπώς δεν δειλιάζουμε, δεν φοβόμαστε κανέναν και προχωράμε και κάνουμε τη δουλειά μας όπως έχει ακολουθηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Στ.Μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ