Δεν εξαιρούνται οι Βουλευτικές συντάξεις, σε αντίθεση με αυτά που μεταδίδουν τα #MME_xeftiles

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mega_xeftilesΑπαντώντας σε ερώτηση για τις συντάξεις των βουλευτών ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε:


“Όπως ξέρετε ήδη από την αρχική διατύπωση του νομοσχεδίου δεν υπήρχε ειδική μεταχείριση για τους βουλευτές.
Απλώς όλες οι συντάξεις που δεν είχαν για αυτές καταβληθεί εισφορές ήταν συντάξεις όπως λέμε κατ’ απονομή, είχαν παραμείνει στο δημόσιο για να μην επιβαρύνουν τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Γιατί αυτός ο φορέας λειτουργεί με βάση την ισορροπία εισφορών και παροχών. Επειδή όμως δημιουργήθηκε ένας θόρυβος γύρω από το γεγονός αυτό, υπήρξε η αβάσιμη και από πολλούς κύκλους υποβολιμαία κατηγορία ότι θέλαμε να ευνοήσουμε το παλιό πολιτικό σύστημα, ότι θέλουμε να διατηρήσουμε πολιτικά προνόμια-κατηγορία που προφανώς ήταν αβάσιμη,- συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό να ανακαλέσουμε τη διάταξη που προέβλεπε την καταβολή των βουλευτικών συντάξεων από το δημόσιο. Αυτό δεν έγινε, επαναλαμβάνω, για να διορθώσουμε κάποια ειδική μεταχείριση που προετοιμάζαμε για τους βουλευτές.
Έχω πει επανειλημμένα ότι βασικό χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου είναι ακριβώς η ισονομία, η εφαρμογή ίσων κανόνων σε όλους. Για να μην υπάρχει όμως το παραμικρό έδαφος για να συκοφαντείται ένα νομοσχέδιο που έχει αυτές τις θεμελιώδεις αρχές, προχωρήσαμε στην ένταξη και των βουλευτών, για να είμαι ακριβής των βουλευτών που έπαιρναν συντάξεις που έχουν καταργηθεί από το 2012 και μετά.
Από το 2012 και μετά όπως θα γνωρίζετε όλοι οι βουλευτές παίρνουν σύνταξη από τα ταμεία στα οποία είναι ασφαλισμένοι. Παρόλα αυτά λοιπόν για να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά γύρω από το νομοσχέδιο και οι παλιές βουλευτικές συντάξεις θα δίνονται από τον ΕΦΚΑ. Επομένως, στο πλαίσιο της εφαρμογής των κανόνων ισονομίας ούτως ή άλλως θα γινόταν.
Τα πλαφόν τα οποία είχαμε προβλέψει ως ανώτατα όρια για το άθροισμα των συντάξεων, 3.000 ευρώ και για τις ατομικές συντάξεις 2.300 ευρώ θα εφαρμόζονται και στις βουλευτικές συντάξεις”
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ