Πάρτι με μαύρο χρήμα – Πολιτικοί ξέπλεναν μίζες μέσω στοιχηματικών εταιρειών της Μάλτας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 img 8860 Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ!
The Panama Papers: Πολιτικοί ξέπλεναν μίζες μέσω στοιχηματικών εταιρειών της Μάλτας. Ποιος ο ρόλος της ΝΕΧΙΑ ΒΤ – Ελληνικό χρώμα στις έρευνες…

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στις σελίδες του προηγούμενου τεύχους των «Επικαίρων», με εξώφυλλο τίτλο τη δράση των «νόμιμων» ανεξέλεγκτων διαδικτυακών στοιχηματικών εταιρειών, και νέες αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας για τον ρόλο «πλυντηρίου» που παίζουν οι συγκεκριμένες εταιρείες στο παγκόσμιο παραοικονομικό σύστημα. Η έγκυρη αυστραλιανή εβδομαδιαία επιθεώρηση Financial Review αποκάλυψε την εμπλοκή του πρωθυπουργού της Μάλτας, Γιόζεφ Μούσκατ, διά του υπουργού Ενέργειας, Κόντραντ Μίτσι, και του προσωπάρχη του, Κιθ Σέμπρι, σε εξωχώριες εταιρείες διαδικτυακού στοιχηματισμού και ανακύκλωσης, μέσω των οποίων «φυγάδευαν» ύποπτο χρήμα στον Παναμά. Τους δύο πολιτικούς «εξυπηρέτησε» η μαλτέζικη εταιρεία παροχής συμβούλων Nexia BT, σε συνεργασία, φυσικά, με την περιβόητη Mossack Fonseca του Παναμά, μεταφέροντας, μάλιστα, τα χρήματα των offshore λογαριασμών από τον Παναμά στις Μπαχάμες!
Στο δημοσίευμα της Financial Review αναφέρονται τα ονόματα δύο εταιρειών που σύστησε το παράρτημα της Mossack Fonseca στη Νέα Ζηλανδία, κατόπιν αιτήματος της μαλτέζικης Nexia BT, τον περασμένο Οκτώβριο για λογαριασμό «δύο υψηλά ιστάμενων», όπως τους εξήγησαν. Στη συνέχεια οι δύο αξιωματούχοι, επειδή ένιωθαν την ανάσα των διεθνών Αρχών καταπολέμησης βρώμικου πολιτικού χρήματος, ζήτησαν από τους συμπατριώτες τους να ενεργοποιήσουν τους Παναμέζους προκειμένου να τους ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα των offshore τους στο Ντουμπάι – Παναμάς και Ντουμπάι δεν ανταλλάσσουν τραπεζικές πληροφορίες με άλλα κράτη. Ωστόσο, ακόμα και οι ταχυδακτυλουργοί της Mossack Fonseca δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία των Μαλτέζων πολιτικών, καθώς, όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι τριών τραπεζών στο εμιράτο, «οι συγκεκριμένοι πολιτικοί είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα πρόσωπα». Τελικά η λύση δόθηκε από τις… Μπαχάμες, δύο τράπεζες εκ των οποίων δεν είχαν πρόβλημα να ανοίξουν λογαριασμούς σε εταιρείες ακόμα και «πολύ εκτεθειμένων προσώπων». Και πάνω στο σημείο που οι δύο Μαλτέζοι πολιτικοί ήταν έτοιμοι να πουν «τέλος καλό…», προέκυψαν τα Panama Papers, συμπαρασύροντας και την πελατεία της Nexia BT: 240 διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες έχει πελάτες η μαλτέζικη εταιρεία, ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, και κάποιες που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας.
Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 22 Απριλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ