Επιθεση της Moody's στον Πούτιν-στα 'σκουπίδια' την βαθμολογία η οικονομία της Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

754613612085465RBC Οικονομικά
Φωτογραφία: Mark Lennihan / AP / DAPD
Οι Moody`ς επιβεβαίωσαν  την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ρωσίας σε επίπεδο Ba1, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του οργανισμού αξιολόγησης.
Οι  Moody`s  διατήρησαν την αξιολόγηση της Ρωσίας στο επίπεδο Ba1, το οποίο θεωρείται σκουπίδια. Η  Πρόβλεψη – ‘ είναι αρνητική’.
Η απόφαση να μην αναθεωρήσουν  προς την κατεύθυνση της υποβάθμισης οι  εμπειρογνώμονες των  Moody εξηγείται από το γεγονός ότι η ρωσική οικονομία έχει επιδείξει ανθεκτικότητα στην πτώση των τιμών του πετρελαίου στις αρχές του έτους, καθώς και οι προσαρμογές του προϋπολογισμού.
Επηρεάζεται θετικά από το γεγονός ότι ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού υποχώρησε στο 7,3% το Μάρτιο, σε σύγκριση με 12,9% στα τέλη του περασμένου έτους. Οι  Moodyς πρότειναν  ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ο πληθωρισμός θα είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο και μέχρι το τέλος του 2017, η άνοδος των τιμών μπορεί να μειωθεί σε 5% σε ετησιοποιημένη βάση.
Η πρόβλεψη αυτή αποθηκεύεται ως ‘αρνητική’, επειδή  οι εμπειρογνώμονες έκριναν την αργή εφαρμογή των μέτρων που θα έχουν ανταποκριθεί με αργό ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης. Οι  Moodys επισήμαναν  την  διεξαγωγή  εκλογών  στα επόμενα δύο χρόνια λόγω των  αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων.
Η αναβάθμιση είναι δυνατή σε περίπτωση δήλωσης  ενός σαφούς και δικαιολογημένου οικονομικού προγράμματος για το μεσοπρόθεσμο, συμπεριλαμβανομένης της  παροχής της δυνατότητας να μην εξαρτάται η οικονομία από τον τομέα του πετρελαίου  και του φυσικού  αερίου.
Στο τέλος του  Φεβρουαρίου του 2015 οι  Moody`s υποβάθμισαν  την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας σε  Ba1 με αρνητικές προοπτικές, το επίπεδο αυτό θεωρείται ‘σκουπίδια’.  Στις 5  Μαρτίου η αξιολόγηση τέθηκε σε αναθεώρηση για πιθανή μείωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ