Κλείνει την ΔΑΚΕ ο Μητσοτάκης! Θα φέρει την ΠΑΣΚΕ προφανώς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΔ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αγορά” μια από τις τολμηρές αλλαγές που θα φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς έγκριση στο συνέδριο, είναι η “κατάργηση” της συνδικαλιστικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, της ΔΑΚΕ. Πρόταση που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους γαλάζιους συνδικαλιστές και ήταν ένας από τους λόγους παραίτησης του Προέδρου της ΚΕΦΕ κ. Φίλιππου Ταυρή. Είναι χαρακτηριστικό πως στις 30 σελίδες του νέου καταστατικού δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ΔΑΚΕ, όπως στο προηγούμενο καταστατικό, αλλά αντικαθίσταται από τον όρο “Συνεργαζόμενες Οργανώσεις”, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, τις μέρες του συνεδρίου διοργανώνεται ειδικό θεματικό πάνελ για την «ανάγκη εκσυγχρονισμού του συνδικαλιστικού κινήματος», και αφορά τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μεταξύ ΝΔ και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Κανείς βεβαίως δε ξεχνά την κόντρα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον επικεφαλής της παράταξης του ιδιωτικού τομέα Νίκο Κιουτσούκη, με αποτέλεσμα τη διάσπαση της ΔΑΚΕ σε δύο ψηφοδέλτια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ