Η ομιλία του Πάνου Καμμένου στο συνέδριο νεολαίας των ΑΝΕΛ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ 2ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ«Αγαπητέ Δήμαρχε,
Φίλοι συνάδελφοι Υπουργοί, Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, 
Νεολαίες και νεολαίοι που ήρθατε από όλη την Ελλάδα,
σας ευχαριστούμε που είστε εδώ, γιατί εδώ χτίζουμε το αύριο. Η Νεολαία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν αποτελεί το μέλλον του Κινήματος, αποτελεί το μέλλον Κίνημα και αυτό πρέπει να πιστέψετε.
 
Χαίρομαι ιδιαίτερα, που καταφέρατε αυτά τα τρία χρόνια να κολυμπήσετε μέσα στο πέλαγος, όπως ανέφερε προηγουμένως και η Μανταλένα Παπαδοπούλου. Αλλά αυτό το πέλαγος δεν ήταν ποτέ ήρεμο, είχαμε πάντα φουρτούνες, είχαμε «σκυλόψαρα» από κάτω, είχαμε όλες τις προκλήσεις που δέχθηκε ο Οδυσσέας στο ταξίδι του.
 
Είχαμε «σειρήνες», που έκαναν κάποιους να ζαλιστούν και να φύγουν από το ταξίδι, αλλά είχαμε τη μεγαλύτερη δύναμη, τη δύναμη της αλήθειας, τη δύναμη που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πήραμε από τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε το Κίνημά μας. Τη δύναμη να μπορούμε να περπατάμε στο δρόμο και να κοιτάμε στα μάτια τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Τη δύναμη που μας έδωσαν οι πολίτες και παράλληλα την εντολή που να τα αλλάξουμε όλα, να αλλάξουμε το σύστημα της μεταπολίτευσης.
 
Ένα σύστημα σάπιο, ένα σύστημα το οποίο, πλέον, μέσα από τη σήψη του, τελειώνοντας την εποχή της μεταπολίτευσης, βλέπετε ότι βγάζει ένα τρομερό αίσθημα ανασφάλειας, που ενώνει μεταξύ τους εκείνους που μέχρι σήμερα ήταν πολιτικοί αντίπαλοι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μήνυμα που πρέπει να αντιληφθούμε, που μας δίνει την εντολή να προχωρήσουμε στο αύριο.
 
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την Πρόεδρό της Νεολαίας μας και σημερινή Εκπρόσωπο του Κινήματος Μανταλένα Παπαδοπούλου, όλους όσοι πέρασαν από το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας, αλλά κυρίως όλους εσάς, γιατί χάρη σε εσάς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταφέραμε να είμαστε το μόνο καινούργιο κίνημα που γεννήθηκε μετά τη μεταπολίτευση και κατάφερε να επιβιώσει μετά από πέντε εκλογικές αναμετρήσεις, κατάφερε να αντισταθεί στη μεγαλύτερη επίθεση, με όλα τα μέσα, που δέχθηκε ποτέ πολιτικός οργανισμός. Σήμερα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε για δεύτερη φορά, με την εντολή του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση της χώρας μας, με υπουργεία και με τομείς ευθύνης που μας κάνουν όλους υπερήφανους. Με τομείς ευθύνης όπου ασκούμε τη δική μας πολιτική.
 
Βεβαίως, βρισκόμαστε σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, μία κυβέρνηση στην οποία τιμούμε τη συμφωνία που έχουμε κάνει. Όμως, προασπίζουμε τις αρχές μας και τις αξίες μας και όποτε αυτό επιβάλλεται ερχόμαστε ακόμα και σε σύγκρουση. Το κάναμε αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια και εδώ θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό, γιατί αυτή η δυνατότητα της έντιμης συνεργασίας, αλλά και της πολιτικής διαφωνίας εκεί που διαφωνούμε, είναι κάτι το οποίο έγινε σεβαστό και από την άλλη πλευρά, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Θέλω να σας πω ότι το Συνέδριο της Νεολαίας μας είναι ένα συνέδριο το οποίο πρέπει να παράξει πολιτική, γιατί όπως βλέπετε σε όλα τα κινήματα της νεολαίας δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη η οποία να παράγει πολιτική. Τελείωσαν οι νεολαίες του παρελθόντος. Βλέπουμε προέδρους να διαγράφουν όλη τη νεολαία. Αυτό είναι καινούργιο, κάνουν εκλογές, συνέδριο και εν συνεχεία τους διαγράφουν όλους μαζί.
 
Βλέπουμε, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, συμβούλια νεολαίας, τα οποία συνεδριάζουν με 10 άτομα, στην τελευταία τους συγκέντρωση ήταν 12 άτομα. Μιλάμε για ισχυρές νεολαίες του παρελθόντος. Βλέπουμε άλλους, οι οποίοι έχουν περάσει σε μία άλλη λογική, στη λογική του πάρε-δώσε μέσα από τα πανεπιστήμια και να λειτουργούν περισσότερο ως φροντιστήρια που διαπραγματεύονται με τους καθηγητές για το προσωπικό τους μέλλον, αλλά δεν παράγουν πολιτική.
 
Εσείς, η Νεολαία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα παραμείνετε εντελώς ανεξάρτητοι από το Κίνημα, θα παίρνετε πολιτικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις και αν χρειαστεί θα συγκρούεστε ακόμα και με εμένα, ακόμα και με το Κίνημα. Δεν είμαστε εδώ για να σας δώσουμε «γραμμές». Είμαστε εδώ για μας δώσετε εσείς τις κατευθύνσεις που θέλει η νεολαία. Θέλω να αποφασίσετε δημοκρατικά, μέσα από πολιτικό διάλογο, να εκλέξετε τον/την αυριανό/ή πρόεδρό σας, τον γραμματέα σας, το συμβούλιό σας. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι να έχετε μέσα αυτό που το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στηρίχθηκε από την πρώτη στιγμή, να είμαστε όλοι στρατιώτες απέναντι στις αρχές μας. Δεν υπάρχουν στρατηγοί, και εγώ μαζί με εσάς είμαι ένας στρατιώτης, γιατί αυτό ζητούν οι πολίτες.
 
Έχουν περάσει πολύ στρατηγοί, έχουν περάσει πολλά αφεντικά από την πολιτική και αυτό που κατάφεραν είναι κάποια στιγμή να ζαλιστούν από την εξουσία και να εγκαταλείψουν τις αρχές και τις αξίες, αλλά περισσότερο να εγκαταλείψουν τους πολίτες. Η πολιτική πλέον έχει χωριστεί από τους πολίτες. Και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξαναφέρουμε την πολιτική μπροστά.
 
Ο σκοπός μας είναι να παράξουμε πολιτική. Να ετοιμάσετε προτάσεις οι οποίες θα έρθουν στο Κοινοβούλιο μέσα από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να συνεργαστούμε όλοι μαζί ακόμα και σε κυβερνητικό επίπεδο. Να καθίσουμε και να δουλέψουμε προτάσεις νόμου, να βγούμε στην κοινωνία, να μιλήσουμε με τους πολίτες, να απαντήσουμε στους πολίτες.
 
Γιατί είναι αλήθεια, ότι παρότι όπως βλέπετε έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια να χτυπηθούμε με τους βαρόνους των μέσων ενημέρωσης, παρότι πράγματι ο καινούργιος νόμος θα οδηγήσει σε ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, παρότι με τις καινούργιες άδειες τα κανάλια τα οποία θα μπορέσουν να πάρουν τις άδειες δεν θα εξαρτώνται από συγκεκριμένους νταβατζήδες οι οποίοι θα τα ελέγχουν και θα δίνουν πολιτική γραμμή. Πολιτική γραμμή την οποία την νιώσαμε στο πετσί μας. Βλέπω και ακούω στη Βουλή να μιλούν κόμματα τα οποία είχαν δέκα φορές μεγαλύτερη παρουσία από εμάς για δήθεν απομόνωση. Μεγαλύτερη απομόνωση από αυτή του δεχτήκαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έχει δεχτεί ποτέ κανένα κόμμα στη μεταπολίτευση και πιστεύω ότι και σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Μας είχαν στην ομερτά.
 
Θέλω όμως σήμερα στο συνέδριό σας να κάνουμε και έναν απολογισμό για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και να καταλάβουμε ποια είναι η σημερινή πολιτική κατάσταση. Πριν από λίγο έβλεπα μία συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Ντάισελμπλουμ. Τον ρώτησαν από το Reuters «η Ελλάδα προχωράει σε 4ο μνημόνιο;» και λέει «όχι αυτά τα λένε μόνο τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης». Κανένα μνημόνιο δεν υπογράφει η Ελλάδα.
 
Η προσπάθεια που έγινε αυτό το χρόνο ήταν μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, αλλά η προσπάθεια έχει μία κατάληξη – και για αυτό είναι και ιστορικό το συνέδριό σας – τελείωσαν τα μνημόνια για την Ελλάδα. Βγαίνουμε με την τελευταία αυτή αξιολόγηση που γίνεται από την πολιτική των μνημονίων και την επιβολή πολιτικών. Καταφέραμε και διαπραγματευτήκαμε για τους πολίτες, καταφέραμε και υψώσαμε το ανάστημά μας, δεν παραδώσαμε την εθνική κυριαρχία της χώρας. Δεν υποκύψαμε στη λογική των τραπεζιτών.
 
Άλλαξε η Ευρώπη και βλέπετε τι διεργασίες γίνονται πλέον στις Βρυξέλλες αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που η συζήτηση για το τέλος της λιτότητας δεν έχει γίνει ένα απλό πολιτικό σύνθημα από τη μία ή από την άλλη πλευρά, αλλά από το σύνολο πλέον των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών σχηματισμών, αλλά και των πολιτών.
 
Με το τέλος της αξιολόγησης και το τέλος των μνημονίων θέλω να σας πω ότι έρχονται καλύτερες ημέρες. Έρχονται καλύτερες ημέρες τις οποίες θα δούμε από φέτος το καλοκαίρι. Θα δούμε την ανάπτυξη η οποία θα έρθει, θα δούμε επενδύσεις, θα ξεκινήσουν καινούργιες δουλειές και αυτό το καταφέραμε εμείς. Γιατί χάρη στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτή η κυβέρνηση στάθηκε όρθια όλο αυτό τον χρόνο. Και στάθηκε όρθια γιατί η Κοινοβουλευτική Ομάδα κράτησε. Μην νομίζετε ότι οι πιέσεις προς τους βουλευτές είναι λίγες. Μην νομίζετε ότι οι δικοί μας βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν δέχονται πιέσεις, απειλές, εκβιασμούς. Κάνουν μία εξαιρετική δουλειά στο Κοινοβούλιο αλλά καταφέραμε μετά από δύο χρόνια και τις εκλογές του 2015 να έχουμε μία Κοινοβουλευτική Ομάδα η οποία είναι απόλυτα συμπαγής, στην οποία όλοι αποφασίζουμε πολιτικά, αλλά και στηρίζουμε την κυβέρνηση, επιβάλλοντας όμως όταν χρειάζεται τις δικές μας απόψεις με την εντολή που μας έχετε δώσει.
 
Θέλω να σας πω ότι το τέλος της εποχής των μνημονίων και η αρχή του κύκλου της ανάπτυξης είναι μπροστά μας και θα αρχίσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Σε αυτόν τον κύκλο της ανάπτυξης έχει πλέον σημασία η Ελλάδα να κερδίσει πίσω τα χαμένα χρόνια της πολιτικής των μνημονίων, της πολιτικής που οδήγησαν τον τόπο ο Γιώργος Παπανδρέου και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Είναι η ώρα που θα πρέπει από τη μία πλευρά να ανοίξουν οι δουλειές και να μειωθεί η ανεργία για να σταματήσουμε ιδίως το φευγιό των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, αλλά ήρθε και η ώρα να γυρίσουν πίσω εκείνοι που έφυγαν μέχρι σήμερα. Ήρθε όμως και η ώρα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε πλέον ένα κόμμα, ένα κίνημα εξουσίας το οποίο πρέπει να χτίσει πολύ σοβαρές κινηματικές δομές.
 
Τις περισσότερες φορές και στους περισσότερους αγώνες, το ζήσατε οι περισσότεροι που ξεκινήσαμε μαζί, ξεκινήσαμε χάρη στη βαθιά μας πίστη και στην αγάπη μας για την πατρίδα και κάναμε εκλογές από μόνοι μας. Τώρα πια, αυτό που ζητάνε οι πολίτες για να μας εμπιστευτούν και να αποκτήσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της πολιτικής κλίμακας, είναι να ετοιμάσουμε και να κάνουμε την πρόταση για ένα δημοκρατικό Κίνημα το οποίο θα λειτουργεί όχι μόνο κατά τη διάρκεια των συνεδρίων ή των συνεδριάσεων των πολιτικών επιτροπών, αλλά όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Θέλω να πάμε στην άμεση δημοκρατία. Θέλω να πάμε – και θα το δείτε αυτό και στο συνέδριο του Κινήματος που θα συμμετέχετε – να ετοιμάσουμε έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες. Είναι πια η ώρα να ξαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο, να ξαναφέρουμε κοντά μας τους νέους. Και όχι να τους φέρουμε για να τους καθυποτάξουμε. Να τους φέρουμε γιατί τη χώρα πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας. Έχουμε υποχρέωση να πάρουμε τη χώρα στα χέρια μας. Έχουμε υποχρέωση να ξαναφέρουμε πίσω την πίστη στην πολιτική.
 
Πολιτική δεν είναι τα πολιτικά κόμματα. Πολιτική δεν είναι η διαχείριση της εξουσίας. Πολιτική σε μια δημοκρατία είναι η έκφραση της βούλησης των πολιτών στη λειτουργία του κράτους. Και αυτό πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να αλλάξουμε την πατρίδα μας. Σε επίπεδο κεντρικό, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η εποχή της διαπλοκής τελείωσε. Κανείς δεν λέει ότι ήδη βρίσκονται προφυλακισμένοι περισσότεροι από 20 μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι είχαν την απόλυτη στήριξη του συστήματος μέχρι σήμερα. Κανείς δε λέει ότι πια τη δύναμη που είχαν κάποια πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εκδοτών, δεν πουλάνε ούτε 10.000 εφημερίδες. Δεν θα σας πει κανείς ότι πλέον δεν περνούν τα συστήματα τα οποία είχαν στήσει ακόμα και στον κρατικό μηχανισμό μέχρι και σήμερα.
 
Θα δείτε όμως ότι όλα αυτά – και αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που έκανε αυτή η κυβέρνηση – τα σπάσαμε και θα τα σπάσουμε ακόμα περισσότερο. Θα μπορέσει η χώρα να αποκτήσει τέτοιες δημοκρατικές δομές που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει στο αύριο. Η Ελλάδα δεν είναι μια απλή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα δεν είναι μια απλή χώρα του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή γεωπολιτικά – και αυτό θέλω να το δείτε, είναι χάρη στην πολιτική την οποία εμείς στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή – έχει έναν πολύ μεγάλο ρόλο σε ένα νέο κόσμο που γεννιέται μέσα στην Μεσόγειο.
 
Έχει τιναχτεί στον αέρα η Β. Αφρική, η Μέση Ανατολή έχει ουσιαστικά αιματοκυλιστεί. Η Ευρώπη παλεύει με ένα δημοψήφισμα του «Brexit» και με μια έλλειψη πολιτικής συνοχής. Και η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κέντρο όλης αυτής της τεράστιας περιοχής, της Ευρώπης, της Ευρασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και αποτελεί το μόνο πυλώνα σταθερότητας. Ένα πυλώνα σταθερότητας που χτίζουμε μαζί με κράτη όπως είναι από τα βόρειά μας η Βουλγαρία και η Ρουμανία και από τα νότια η Κύπρος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι χώρες της Μέσης Ανατολής, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 
Αυτός ο άξονας σταθερότητας τον οποίο χτίζουμε δίνει μια τεράστια γεωπολιτική δύναμη για να μπορέσει να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή αλλά και παράλληλα, αυτός ο άξονας που έχει επίκεντρο την Ελλάδα είναι και το κέντρο του ενεργειακού κόμβου της Ευρώπης. Από την Ελλάδα θα περάσουν οι αγωγοί του φυσικού αερίου. Από την Ελλάδα θα περάσουν οι αγωγοί του ηλεκτρικού που ξεκινούν από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη. Ο «δρόμος του μεταξιού» ξεκινά από την Κίνα και σταματά στην Αίγυπτο. Για να προχωρήσει προς την Ευρώπη θα περάσει πάλι από την Ελλάδα.
 
Για αυτό η Ελλάδα αποτέλεσε το στόχο. Γι αυτό την Ελλάδα προσπάθησαν να την παραδώσουν εκείνοι που ακολούθησαν τον Γιώργο Παπανδρέου και αναφέρομαι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε μια συμφωνία με τα συμφέροντα που ήθελα η Ελλάδα να είναι μια «αποικία χρέους», αλλά και που θα έχει παραδώσει την εθνική της κυριαρχία. Δεν ήθελαν πολιτικούς που διαπραγματεύονταν. Ήθελαν πολιτικούς που αντέγραφαν τις εντολές που έπαιρναν από το εξωτερικό γιατί ο σκοπός ήταν ακριβώς τα αποθέματα ενέργειας, ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας στη γεωπολιτική. Αυτό που καταφέραμε σήμερα, είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία διαπραγματεύεται, μια κυβέρνηση η οποία διαφυλάσσει τα εθνικά συμφέροντα, μια κυβέρνηση η οποία συγκρούεται με το χθες, που τελειώνει τη διαπλοκή. Μία κυβέρνηση που έχει τη δύναμη να υπογράψει συμφωνία με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προκειμένου να σταματήσουμε το ρεύμα της μετανάστευσης όχι μόνο προς την Ελλάδα, αλλά κυρίως προς τη Δύση.
 
Λένε όλοι για το μεταναστευτικό και κάνουν τις αναλύσεις τους. Η μεν Νέα Δημοκρατία έχει ακολουθήσει μια πολιτική του «τσεκουριού», έχει οδηγήσει σε εντελώς ακροδεξιές λογικές και δεν σκέφτονται ότι οι Σύροι είναι αυτοί που όταν οι παππούδες μας στη Σμύρνη, στο ολοκαύτωμα της Σμύρνης έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν και οι Ευρωπαίοι τους έκοβαν τα χέρια όταν πήγαιναν να ανεβούν στα καράβια, τα συριακά πλοία πήραν τους Έλληνες, πρόσφυγες από τη Σμύρνη και από τις ακτές της Μικράς Ασίας.
 
Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι το 1974, όταν έγινε η εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, οι πρώτοι γιατροί και οι πρώτες σκηνές που πήγαν στην Κύπρο ήταν από τη Συρία. Να μην ξεχνάμε ότι η Συρία είναι μία μεγάλη χώρα η οποία έχει έναν τεράστιο χριστιανικό πληθυσμό, που εκδιώχθηκε και αυτοί οι άνθρωποι είναι θύματα της τρομοκρατίας. Βεβαίως, η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά μην ξεχνάτε και κάτι άλλο ότι πέρασαν και έφυγαν 1.300.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε έναν μόνο χρόνο. Πέρασαν και έφυγαν.
 
Και να σας πω και κάτι τελευταίο, αυτή είναι και η δύναμή μας. Η δύναμη της ανθρωπιάς που έδειξαν οι Έλληνες, η δύναμη της αλληλεγγύης που έδειξαν οι Έλληνες, η δύναμη που έδειξαν οι ελληνικές οικογένειες των νησιών που αγκάλιασαν τους ανθρώπους αυτούς και τους έδωσαν προστασία από μία πολιτική δίωξη, γιατί ο πρόσφυγας δεν επιλέγει να φύγει. Ο πρόσφυγας είναι ο ίδιος με αυτόν που έφυγε από τη Σμύρνη, από την Πόλη, από την Ίμβρο, από την Τένεδο, όταν μας κατέσφαζαν οι Τούρκοι. Ο πρόσφυγας είναι αυτός που έφυγε από την κατεχόμενη Κύπρο.
 
Καλή επιτυχία στο Συνέδριό σας και ετοιμαστείτε για το Συνέδριο του Κινήματος, όπου βεβαίως και θα συμμετέχετε όλοι. Ετοιμαστείτε για να βγούμε έξω στην κοινωνία και να μπορέσουμε να περάσουμε τις θέσεις μας και ανοίξτε την αγκαλιά σας σε νέους ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί μέχρι σήμερα από όλα τα υφιστάμενα κόμματα και κινήματα. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το αύριο και το έχουμε αποδείξει. Να είστε καλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ