Καραμανλής: «Όλοι κρινόμαστε και αξιολογούμαστε»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Absolutely, Sir! Absolutely! Και σεις κριθήκατε και αξιολογηθήκατε καταλλήλως. Αλίμονο, έτσι θα σας αφήναμε; Εμείς οι ανένταχτοι ψηφοφόροι, και εννοώ το μικρό κομμάτι του λαού που δεν “ανήκει” σε κανένα κόμμα – δηλαδή τα “πρόβατα” ελευθέρας βοσκής που κρίνουν και το αποτέλεσμα των εκλογών – οι πολίτες, λοιπόν, που θεωρούν άκρως αντιδημοκρατικό και υποτιμητικό για τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά τους να φοράνε κομματική ταμπέλα και να τους αποκαλούν “οπαδούς”, εκείνοι δηλαδή που δεν έχουν χάσει την ικανότητα να σκέπτονται, ναι εμείς-αυτοί, σας έχουμε ήδη κρίνει και, με πόνο ψυχής ομολογώ, σας αξιολογούμε ως ακατάλληλο για να ξαναπάρετε το τιμόνι της χώρας. Δε μας πείθετε πια με τα μεγάλα λόγια διότι τα έχουμε ξανακούσει από το στόμα σας. Ήταν λόγια χωρίς αντίκρισμα... Μάλιστα είμαστε οργισμένοι εναντίον σας!
Πώς τολμάω να μιλάω και για λογαριασμό άλλων; Μα όσοι αποφασίζουν με τη λογική και όχι με το συναίσθημα συμφωνούν, διότι κρίνουν με τον κοινό νου. Ο κοινός νους είναι αυτό ακριβώς που λέει ο επιθετικός προσδιορισμός του. Δηλαδή είναι ΚΟΙΝΟΣ για όλους όσους δεν επιτρέπουν να παραμορφωθεί με το συναίσθημα ή το προσωπικό συμφέρον. Πώς είμαι σίγουρη ότι η λογική μου είναι ανεπηρέαστη από συναίσθημα; Μα για τον απλούστατο λόγο ότι σας ψήφισα τόσο το 2004, όσο και το 2007. Άρα κάποτε ήμουν μαζί σας. Τώρα όμως με σπρώξατε να βρεθώ απέναντί σας. Πού; Στο απόλυτο κενό.
Το αν ο διάδοχός σας θα είναι περισσότερο ή λιγότερο καταστροφικός δε μπορεί κανείς να το βεβαιώσει εκ των προτέρων, και απομένει να κριθεί κι αυτός και να αξιολογηθεί στο μέλλον. Για σας όμως ήγγικεν η ώρα ν’ αποσυρθείτε για να ξεκουραστείτε. Διότι δεν είναι μόνο τα παλιά κλιματιστικά και τα ρυπογόνα αυτοκίνητα που χρειάζονται απόσυρση. Είναι και οι αποτυχημένοι πολιτικοί. Εσείς, ομολογουμένως, επιλέξατε οικειοθελώς και πολύ ενωρίς την απόσυρση του εαυτού σας. Κι αυτό είναι η μοναδική πράξη ανδρείας στα 5,5 χρόνια πρωθυπουργίας σας. Προσωπικά σας ευχαριστώ πολύ. It is very generous of you!
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως λιποβαρής σε πνεύμα αν και υπέρβαρος κατά σάρκα.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως αναξιόπιστος, αν και σφόδρα αξιόπιστος στους έχοντες και κατέχοντες.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως δειλός να κυβερνήσετε αλλά ως τολμηρός να εγκαταλείψετε στη μέση του ωκεανού το κλυδωνιζόμενο καράβι-Ελλάδα
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως υποσχεθείς πολλά αλλά εκπληρώσας ελάχιστα, και σε κάποιους κρίσιμους τομείς απολύτως τίποτα.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως ανίκανος να επιλέξετε αποτελεσματικούς συνεργάτες, αλλά ικανότατος να συγκεντρώσετε λαμόγια γύρω σας.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως βραδύς εις την ανακάλυψη σκανδάλων, αλλά ταχύτατος εις το κουκούλωμά τους.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως αναποτελεσματικός να προλάβετε και να σβήσετε τις πυρκαγιές, αλλά αποτελεσματικότατος στο ν’ ανάβετε επικίνδυνες κοινωνικές φωτιές.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως παραμελήσας τις υπεσχημένες διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά αντ’ αυτών επιμεληθείς πολλές εξαρθρωτικές αλλαγές.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως υποσχεθείς πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά ως παταγωδώς αποτυχών έστω να την περιορίσει λίγο.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως αυξήσας το φόρο επί αγαθών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, αλλά καταργήσας το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, γονικών παροχών, κληρονομιάς, κινητής και ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως υποσχεθείς πάταξη της διαφθοράς στο Δημόσιο τομέα αλλά επί των ημερών σας ευδοκίμησαν όλα τα άνθη του κακού στο Δημόσιο μπάχαλο.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως υποσχεθείς να δώσει προτεραιότητα στα μεγάλα δημόσια έργα, όπως η μετατροπή της επαρχιακής οδού-καρμανιόλας Κορίνθου-Πατρών σε ασφαλή αυτοκινητόδρομο, αλλά αντ’ αυτού επιτρέψατε στην ανάδοχο εταιρεία να αυξήσει από πέρυσι κατά 40% τα διόδια χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να έχει μπει μπουλντόζα.

Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως μη σεβόμενος τους θεσμούς, επιδιώκων όλο και πιο νωπές εντολές μέσω ξαφνικών και πρόωρων εκλογών, ενώ κατηγορείτε το βασικό σας αντίπαλο για απαξίωση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως ανίκανος να εμπεδώσετε αίσθημα ασφάλειας στο λαό, ενώ επί των ημερών σας η ανασφάλεια των πολιτών σε πόλεις και χωριά έγινε η μόνιμη συντροφιά τους.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως ανίκανος να επιβάλετε την έννομη τάξη, αλλά ως προκαλών με πράξεις ή παραλήψεις της κυβέρνησής σας βία και κοινωνικό χάος, όπως ήταν ο εφιάλτης που έζησε η Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας τον περασμένο Δεκέμβριο, και η αναζωπύρωση της τρομοκρατίας.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως δεξιοτέχνης στην τοποθέτηση λάθος προσώπων σε καυτές υπουργικές καρέκλες, αλλά, όταν η αποτυχία να εκπληρώσουν σωστά τα καθήκοντά τους γινόταν τραγικά εμφανής, ως αδέξιος να δείξετε πυγμή και να τους στείλετε αμέσως στο σπίτι τους.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως ανίκανος να εμπνεύσετε το σεβασμό στο πρόσωπό σας ακόμη και μέσα στην κοινοβουλευτική σας ομάδα, αλλά ως ικανός να πυροδοτείτε ανταρσίες των βουλευτών της ΝΔ εναντίον σας.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως πρόθυμος στο να παραδέχεστε – εκ των υστέρων, με καθυστέρηση και μετά από γενική κατακραυγή – τα λάθη, αδυναμίες και καθυστερήσεις στην εκτέλεση της κυβερνητικής πολιτικής σας, αλλά ως απρόθυμος στο να μην τις επαναλάβετε.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως επαρκής στο να ρίχνετε τις ευθύνες για το σαθρό κρατικό τομέα στην εικοσαετία του ΠΑΣΟΚ, αλλά ανεπαρκής στο να αιτιολογήσετε γιατί ο λαός είχε βάλει τη ΝΔ για 20 χρόνια στη ναφθαλίνη.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως μάντης καταστροφικών συνεπειών για τη χώρα από την τυχόν υλοποίηση των υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως μη αντιλαμβανόμενος το τέλμα στο οποίο η πολιτική σας την έχει ήδη οδηγήσει.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ως έχων μεν συνειδητοποιήσει από την αρχή της πρωθυπουργίας σας την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας, αλλά μη έχων επίγνωση της επί 5,5 χρόνια επιδείνωσής της και της αδυναμίας σας να την ανορθώσετε.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ότι ενώ δηλώνετε ότι βάζετε πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον της χώρας, βάλατε πάνω απ’ όλα το ατομικό και το, κατά τη φαντασία σας, κομματικό συμφέρον.

Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ότι ενώ λέτε πως θέλετε να είστε χρήσιμος για τη χώρα αποδείχτηκε πως είστε λίαν επικίνδυνος.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε διότι ενώ ζητάτε από μισθωτούς και συνταξιούχους να σφίξουν για δεύτερη χρονιά το ζωνάρι τους παίρνοντας μηδενική αύξηση, εσείς ως κυβέρνηση συνεχίσατε τις αλόγιστες σπατάλες στον κρατικό λεβιάθαν.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ότι υπήρξατε ένα πρωθυπουργός που ήταν και είναι πλούσιος στα λόγια και στις υποσχέσεις και χρεοκοπημένος σε αναπτυξιακά έργα.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ότι με τον τρόπο που πολιτευθήκατε 5,5 χρόνια και την ξαφνική απόφαση που λάβατε για πρόωρες εκλογές, οδηγείτε τη χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με δυσμενέστατες συνέπειες για την ήδη παραπαίουσα οικονομία μας και περαιτέρω εξαθλίωση των οικονομικά ασθενέστερων.
Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ότι είχατε μεν το όνομα αλλά, δυστυχώς για τη χώρα μας και τον Ελληνικό λαό, δεν είχατε τη χάρη…

Κριθήκατε και αξιολογηθήκατε ότι προδώσατε την εμπιστοσύνη εκείνων που σας ψήφισαν και γκρεμίσατε τα όνειρά μας. Ώρα είναι τώρα να πιείτε κι εσείς από το πικρό ποτήρι της απογοήτευσης που τόσο ανηλεώς μας προσφέρατε.
Θα το πιείτε κύριε Καραμανλή!
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ