12 μυστικά για το Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων στις ΗΠΑ που θα σας αφήσουν έκπληκτους

PROTECTION-PROGRAM-large570.jpgΤο Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων στις ΗΠΑ ξεκίνησε το 1971 και μέχρι σήμερα έχουν υπαχθεί σε αυτό πάνω από 18.000 άνθρωποι για διάφορες υποθέσεις.
Δεν ήταν και λίγοι οι μαφιόζοι που αποφάσισαν να συνεργαστούν με τους εισαγγελείς προκειμένου να χτυπηθεί το οργανωμένο έγκλημα. Ωστόσο, η προστασία των πληροφοριοδοτών δεν είναι κάτι που κοστίζει λίγο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το κόστος του μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 10 εκατ. δολάρια.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα κατά καιρούς διάφοροι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν μιλήσει στα ΜΜΕ και έχουν μιλήσει για το πως είναι να αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη ζωή και ταυτότητα.
Διαβάστε 12 από τα μυστικά που κουβαλούν:
1) Πλέον υπάρχει προσανατολισμός
Για πολλά χρόνια το Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων αντιμετώπιζε διάφορα ζητήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι μάρτυρες μπορεί να περίμεναν για μήνες προκειμένου να πάρουν τα νέα πιστοποιητικά γεννήσεως ή τους νέους αριθμούς ασφάλισης. Ευτυχώς πλέον υπάρχει το Κέντρο Προσανατολισμού όπου οι προστατευόμενοι μάρτυρες πηγαίνουν με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι να ολοκληρωθούν τα τυπικά.
2) Κυρίως πρόκειται για εγκληματίες
Η συντριπτική προστασία των όσων μπαίνουν σε Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων είναι εγκληματίες οι οποίοι συνεργάζονται με τις αρχές προκειμένου να μην πληρώσουν για αυτά που έχουν κάνει.
3) Μερικές φορές κρατούν το μικρό τους όνομα
Εντάξει μη νομίζετε ότι ένας προστατευόμενος μάρτυρας τα αλλάζει και όλα. Για παράδειγμα αρκετοί διατηρούν το μικρό τους όνομα.
4) Οι γονείς ζητούν να βελτιωθούν οι βαθμοί των παιδιών τους
Ναι καλά ακούσατε!Οι γονείς που μπαίνουν σε Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων αλλάζουν όχι μόνο τα δικά τους στοιχεία αλλά και των παιδιών τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τότε ζητάνε από τις αρχές να αλλάξουν τους βαθμούς που είχαν πάρει τα παιδιά τους. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς για να τους βελτιώσουν.
5) Έπαιρναν μεγάλα προνόμια. Όπως τα εμφυτεύματα στήθους
Επειδή κατά το παρελθόν συνεργάστηκαν με τις αρχές πολλοί εγκληματίες, και ειδικά όσοι προέρχονταν από τη μαφία, οι αρχές για να τους δελεάσουν τους έδωσαν πολλά προνόμια. Όπως για παράδειγμα τα εμφυτεύματα στήθους, το λίφτινγκ κτ.
6) Όσοι έπαιρναν διαζύγιο μπορεί και να μην έβλεπαν ξανά τα παιδιά τους
Από τα πλέον παράξενα ήταν και αυτό που κάποιος που είχε παντρευτεί ένα πρόσωπο το οποίο έμπαινε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων μπορεί να μην έβλεπε ξανά τα παιδιά του εάν χώριζε, επειδή η ταυτότητά τους δεν αποκαλύπτονταν.
7) Τα χρήματα δεν κρατούν για πάντα
Η αλήθεια είναι ότι οι μάρτυρες λαμβάνουν κάποια χρήματα από το Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων αλλά μέχρι να βρουν δουλειά και να ορθοποδήσουν. Δυστυχώς τα χρήματα δεν κρατούν για πάντα.
8) Εγκληματίες το χρησιμοποίησαν για να κάνουν και άλλα εγκλήματα
Η αλήθεια είναι ότι οι εγκληματίες καριέρας δεν είναι και εύκολο να μάθουν να κερδίζουν τίμια το ψωμί τους ακόμη και αν έχουν αποφασίσει να κάνουν αυτή τη στροφή για να γλιτώσουν τη ζωή τους.
9) Θα πρέπει να πουν ψέμματα στις συζύγους τους
Μερικές φορές κάποιοι μάρτυρες αναγκάζονται να πουν ψέμματα στις συζύγους τους γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, σε περίπτωση που η σχέση τους χαλάσει.
10) Κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν το δικό τους πρόγραμμα
Οκ, το Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων είναι ένα Ομοσπονδιακό Πρόγραμμα αλλά ορισμένες Πολιτείες διαφοροποιούνται ελαφρώς.
11) Οι κρατούμενοι μπορούν να έχουν κάποια προνόμια
Όσοι μπουν στη φυλακή και συνεργαστούν με τις αρχές τότε μπορεί να απολαύσουν προνόμια που σε άλλες περιπτώσεις δεν μπορούσαν καν να διανοηθούν.
12) Μπορούν να φύγουν όποτε θελήσουν αλλά θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά
Όλοι οι προστατευόμενοι μάρτυρες μπορούν να φύγουν όποτε το θελήσουν. Η απόφαση είναι δική τους. Όπως επίσης και οι συνέπειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ