"Λαγοί" γίνονται οι ισλαμοφασίστες του ISIS τώρα που στέρεψαν και τα φράγκα. Τόσο "πιστοί"…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imageΑνώτατος αξιωματικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είπε ότι οι μηνιαίες προσθήκες στις τάξεις των τζιχαντιστών από 2000 που ήταν πέρσι, έχουν φτάσει στις 200, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις
Ο αριθμός των ξένων μαχητών που εισέρχονται στο Ιράκ και στη Συρία για να ενταχθούν στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος καταγράφει μεγάλη πτώση εδώ και περίπου έναν χρόνο, δήλωσε ο Αμερικανός πτέραρχος Πίτερ Γκέρστεν.
Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος είχε φθάσει στη Βαγδάτη πριν από έναν χρόνο, κάθε μήνα εντάσσονταν στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης 1.500 ως 2.000 ξένοι μαχητές, έως τότε. Σήμερα όμως «οι εκτιμήσεις μας έχουν μειωθεί σε περίπου 200» ξένους νεοσύλλεκτους μαχητές σε μηνιαία βάση, ενώ «βλέπουμε περισσότερες λιποταξίες μεταξύ των μαχητών» του Ι.Κ..
Ο πτέραρχος έκρινε ότι η καταγραφόμενη μεγάλη μείωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον των τζιχαντιστών πλήττει χώρους όπου το Ι.Κ. αποθηκεύει ρευστό: έχουν γίνει περίπου 20 τέτοιες επιδρομές ως τώρα, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να καταστραφούν ποσά συνολικού ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων και να μειωθεί το αποθεματικό της οργάνωσης.
Αυτό συμβάλει στη «μείωση του ηθικού» των μαχητών της οργάνωσης, καθώς εφόσον «δεν πληρώνονται» μοιάζουν όλο και λιγότερο πρόθυμοι «να πολεμούν» πλέον, υποστήριξε ο πτέραρχος Γκέρστεν. «Βλέπουμε ότι προσπαθούν να εγκαταλείψουν το ΙΚ. Από κάθε πιθανή άποψη το ηθικό τους έχει καταρρακωθεί».
Ο Αμερικανός στρατιωτικός αρνήθηκε πάντως να κάνει κάποια εκτίμηση για τον αριθμό των μαχητών που πολεμούν σήμερα στις τάξεις του Ι.Κ..
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ