Γιατί τα κουνούπια πετούν συνεχώς δίπλα στα αυτιά μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

kounoupi708Το καλοκαίρι δεν είναι μακριά και σε λίγους μήνες οι περισσότεροι από εμάς θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα από τα πιο ενοχλητικά σημάδια του καλοκαιριού: τα κουνούπια. Και πέρα από τα τσιμπήματα, το ξεχασμένο επί μήνες ερώτημα θα ξαναπροκύψει: γιατί επιμένουν τόσο εκνευριστικά να τριγυρίζουν δίπλα στο αυτί μας και δε μας αφήνουν να κοιμηθούμε;
 
Η υγρασία και η ζέστη, αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για τα κουνούπια. Όσα από αυτά συνηθίζουν να βουίζουν ενοχλητικά δίπλα στο αυτί μας, συνήθως προέρχονται από υδρορροές ή βόθρους του σπιτιού ή κοντά σε αυτό. Ο λόγος που τα ακούμε μονίμως να φτερουγίζουν κοντά μας, είναι γιατί πολύ απλά ο ήχος αυτός δεν ακούγεται πέρα από τα 30 εκατοστά. Έτσι, εμείς ακούμε μόνο όσα κουνούπια μπαίνουν σε αυτή την ακουστική ακτίνα. Μάλιστα, συνήθως τριγυρίζουν το κρεβάτι μας γιατί είναι αναποφάσιστα: να μας τσιμπήσουν ή όχι; Επίσης, προτιμούν να περιφέρονται κοντά στο κεφάλι μας διότι κατά την εκπνοή μας αποβάλλουμε διοξείδιο του άνθρακα-κάτι που ελκύει ιδιαίτερα τα κουνούπια.
Ο απλούστερος τρόπος αντιμετώπισης; Ο ανεμιστήρας, που απλούστατα εμποδίζει τα κουνούπια να πετάξουν. Οι κουνουπιέρες επίσης δεν κάνουν κακή δουλειά αλλά ο ανεμιστήρας διαλύει το εκπνεόμενο διοξείδιο του άνθρακα και είναι έτσι αποτελεσματικότερος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ