Χρήστος Σπίρτζης: Σε πλήρη λειτουργία τον Ιούλιο το νέο αεροδρόμιο Πάρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

spirtzis-864x400_cΕυκολότερη και φθηνότερη γίνεται η αεροπορική πρόσβαση στα νησιά. Από τα μέσα Ιουλίου αρχίζει η πλήρης λειτουργία του νέου αεροσταθμού στην Πάρο, ενώ έργα εκσυγχρονισμού θα γίνουν σε 25 συνολικά περιφερειακά αεροδρόμια. Από την Πάρο ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και ΔικτύωνΧρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε και τη συμφωνία με αεροπορικές εταιρείες για μείωση του κόστους επιδότησης στις άγονες γραμμές.
Ειδικότερα, από τον Ιούλιο η Πάρος αποκτά σύνδεση με όλους τους αεροπορικούς προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποκτά η Πάρος.
Ο νέος διάδρομος 2 χιλιομέτρων που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων παραδίδεται σε 10 μέρες και τον Ιούλιο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο νέος αεροσταθμός.
Ο Υπουργός Υποδομών κατά την επίσκεψή του στην Πάρο εξήγγειλε τη συμφωνία με την Olympic Air για μείωση του κόστους κατά 33% όσον αφορά στις άγονες γραμμές και 25% μεσοσταθμικά για τις άλλες εταιρίες.
Συνολικά 25 δημόσια περιφερειακά αεροδρόμια αναβαθμίζονται με χρηματοδότηση μέσω του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Μετά την υπογραφή της επέκτασης του αεροδρομίου Σύρου, ακολουθούν τα αεροδρόμια σε Νάξο και Μήλο.
Την περασμένη τετραετία η λειτουργία της γραμμής στην Πάρο κόστισε 16,8 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι το κράτος πλήρωσε σε επιδότηση της άγονης γραμμής, όσο περίπου το συνολικό κόστος κατασκευής και ολοκλήρωσης του νέου αεροδρομίου.
Πηγή ΕΡΤ1, Ρεπορτάζ Μαρία Μαγκλάρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ