Μαθήματα διαπραγματευσης

 img 0261 
Η ελληνική πλευρά κέρδισε την ουσία και ο Τόμσεν επιμένει στον τύπο. Γιατί παρά τα όσα λένε και γράφουν τα ελληνικά μίντια, η αλήθεια είναι ότι το ΔΝΤ έχασε τη μεγάλη μάχη!Η αξιολόγηση (ουσιαστικά) τελείωσε αλλά τα κόλπα του ΔΝΤ… όχι!
Μπορεί τα ελληνικά συστημικά μίντια να πανηγυρίζουν μια διαπραγματευτική ήττα της κυβέρνησης αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Τόμσεν (όπως και κάθε λογικός άνθρωπος, προφανώς) δεν το βλέπει καθόλου έτσι! Το είδε σαν μια ήττα του. Και αναδιοργάνωσε την αντεπίθεσή του
Η ελληνική πλευρά να έχει καταφέρει να περάσει το δικό της στις διαπραγματεύσεις, προστατεύοντας ουσιαστικά τους πολίτες της από τις ορέξεις των δανειστών, αλλά τα ελληνικά μίντια να ουρλιάζουν ότι δεν το πέρασε! Και ότι η Ελλάδα έχασε!
Αρα, το ΔΝΤ που ήθελε 9 δισ. μέτρα αλλά θα δει να ψηφίζονται μόνο τα δεδομένα 5,4 δισ. (της συμφωνίας του Ιουλίου) μάλλον κέρδισε, σωστά;
Η ελληνική κυβέρνηση μπήκε στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση με μια σταθερή θέση. Οτι τα οικονομικά στοιχεία της χώρας μέχρι σήμερα αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμία απόκλιση από τους στόχους του προγράμματος και άρα δεν υπάρχει η ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Επομένως, δεχόταν να λάβει τα 5,4 δισ. μέτρα, που συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο, αλλά τίποτα παραπάνω. Με αυτή την άποψη συντάχθηκε από νωρίς και η πλευρά των ευρωπαϊκών Θεσμών.
διαβάστε τη συνέχεια Στο ΧΩΝΙ που κυκλοφορεί, εκτάκτως, το Μεγάλο Σάββατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ