Η κατασκευαστική του Μπιν Λάντεν και ο Μπομπολάντεν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9016Για όσους δεν το γνωρίζετε, η οικογενεια Μπιν Λάντεν διατηρεί κορυφαία κατασκευαστική εταιρεία που παίρνει κυρίως δημόσια έργα στην Σαουδική Αραβία. Γιατί δεν έχουν ξεσηκωθεί ακόμα οι “αντιτρομοκρατικές δυνάμεις”, είναι εξηγήσιμο. Τα φράγκα των σαουδαράβων έχουν εξαγοράσει την μισή Κλίντον. Αυτές τις ημέρες όμως, η κατασκευαστική του Μπιν Λάντεν βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, μαζί με την Σαουδική Αραβία, ανακοινώνοντας ότι θα απολύσει… 50 χιλιάδες εργαζόμενους! 
Στο …Ελλαδιστάν από την άλλη, μπορεί να μην έχουμε Μπιν Λάντεν, έχουμε όμως Μπόμπολα. Του οποίου οι περιπέτειες μολις ξεκινούν.
Νέο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της θυγατρικής εταιρίας του ΗΛΕΚΤΩΡ Λεωνίδα Μπόμπολα αναμένεται να εκδώσει η Κυπριακή Αστυνομία. Η έκδοση του νέου εντάλματος συνδέεται με νέα στοιχεία που διαθέτουν οι ανακριτικές Αρχές της Κύπρου για τις υποθέσεις με τις μίζες στις συμβάσεις διαχείρισης των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης. Με την έκδοση του νέου εντάλματος, που αποστέλλεται άμεσα στις ελληνικές Αρχές, ακυρώνεται το προηγούμενο ώστε να συμπεριληφθούν τα πρόσθετα στοιχεία.
Σημειώνεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είχε ζητήσει από την Κύπρο πρόσθετα στοιχεία, καθώς στις 6 Μαΐου αναμένεται να συζητηθεί στον Αρειο Πάγο το αίτημα έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα. Ο τελευταίος υποστηρίζει ότι τα αδικήματα για τα οποία τον κατηγορούν οι κυπριακές Αρχές έχουν διαπραχθεί στην Ελλάδα και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να εκδοθεί στην Κύπρο.
Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», λεπτομέρειες για την εμπλοκή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις μίζες που μοιράζονταν από τη θυγατρική ΗΛΕΚΤΩΡ για τις συμβάσεις διαχείρισης απορριμμάτων σε Πάφο και Λάρνακα στην Κύπρο κατέθεσε στις κυπριακές Αρχές ο γενικός διευθυντής της Helector Cyprus Ltd Γιάννης Κοκότσης.
Στην κατάθεσή του ο κ. Κοκότσης υποστηρίζει ότι «για τις μίζες που δόθηκαν στον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, ο Μπόμπολας όχι μόνο γνώριζε αλλά ήταν παρών και σε συνάντηση με τον δήμαρχο» και προσθέτει: «Επειδή δεν μπορούσα να πάρω από μόνος μου καμία απόφαση που αφορούσε μίζες, ενημέρωσα τον Λεωνίδα Μπόμπολα και διευθέτησα συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου Λάρνακας. Αυτό έγινε πριν από την καταβολή της πρώτης μίζας μέσα στο 2012.
Κατά τη συνάντηση αυτή που έγινε μεταξύ του Λεωνίδα Μπόμπολα, εμένα, του Ανδρέα Λουρουτζιάτη στο γραφείο του στη Λάρνακα στο Δημοτικό Μέγαρο, πέραν της τυπικής γνωριμίας ο δήμαρχος εξέφρασε στον Μπόμπολα την επιθυμία να έχει οικονομικό όφελος ούτως ώστε να επισπεύσει την καταβολή δεδουλευμένων προς την ανάδοχο κοινοπραξία που λειτουργεί τη μονάδα στην Κόσιη, καθώς επίσης και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την επιμήκυνση της σύμβασης για τη μονάδα στην Κόσιη».
Ο γενικός διευθυντής της Helector Cyprus υποστηρίζει: «Ο Μπόμπολας συμφώνησε με τις απαιτήσεις του δημάρχου Λάρνακας, παρόλο που οι απαιτήσεις του δημάρχου ήταν για μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από αυτό που εν τέλει καταλήξαμε. Κάθε φορά που έδινα μίζα στον δήμαρχο Λάρνακας ήταν κατόπιν έγκρισης και οδηγιών του Μπόμπολα».

Πληροφορίες από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ