Αμερικανικά F-22 προσγειώθηκαν στη Λιθουανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

maxresdefaultΜε επίδειξη προσεγγίσεων χαμηλού ύψους, δύο αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-22 προσγειώθηκαν στην Λιθουανική Αεροπορική Βάση Siauliai ως επίδειξη ισχύος κατά της Ρωσίας μετά από τις ρωσικές αναχαιτίσεις και αναγνωρίσεις αμερικανικών πλοίων και αεροσκαφών. Στη συγκεκριμένη βάση της Λιθουανίας υπάρχουν ισπανικά μαχητικά αεροσκάφη σε ΝΑΤΟική αποστολή εναέριας επιτήρησης, για την οποία το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι είναι για προστασία των Βαλτικών κρατών και των συνόρων τους με τη Ρωσία.
1b4a4b13610aee66ccbc578afafd9b785f8d276fΗ Πρόεδρος της Λιθουανίας, Dalia Grybauskaite, δήλωσε ότι η σύντομη επίσκεψη των αεροσκαφών από την βάση τους στη Βρετανία δείχνει τη δέσμευση των ΗΠΑ να υπερασπιστούν την περιοχή και ότι αποτελεί σήμα ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη και ικανή να απαντήσει σε κάθε είδος απειλής.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν αρνήθηκε ότι οι αναχαιτίσεις και αναγνωρίσεις που κάνουν τα ρωσικά αεροσκάφη αποτελούν προκλήσεις και τόνισε ότι φταίξιμο του ΝΑΤΟ είναι οι ενέργειές του να αυξάνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης μέσω της διοχέτευσης ΝΑΤΟικών στρατευμάτων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ