Moody's: "Πιστωτικά αρνητική" η καθυστέρηση για την αξιολόγηση 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 2712Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος είναι credit negative για την Ελλάδα, καθώς αυξάνουν το ρίσκο νέων προβλημάτων ρευστότητας για την οικονομία και αποτρέπουν την έναρξη της συζήτησης για το χρέος, πλήττοντας την εμπιστοσύνη, υπογραμμίζει η Moody’s. 

Η διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης έχει καθυστερήσει εν μέσω εντάσεων μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, κυρίως την Κομισιόν και το ΔΝΤ. Βασικά εμπόδια για να κλείσει η συμφωνία είναι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για το χρέος και χαμηλότερους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και οι -μειωμένες- διαφορές μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών για το ασφαλιστικό, τις αλλαγές στη φορολογία και το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. 
Η επόμενη δόση, ύψους 5,7 δισ. ευρώ, θα εκταμιευτεί μόνο μετά την επιτυχή αξιολόγηση. Ως εκ τούτου, οι καθυστερήσεις αυξάνουν το ρίσκο πιέσεων ρευστότητας. 
Οι διαπραγμαεύσεις περιπλέκονται τόσο λόγω της προσφυγικής κρίσης, όσο και λόγω του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για τη συμμετοχή της στην Ε.Ε. Το βρετανικό δημοψήφισμα ενδέχεται να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση για μετά τον Ιούνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ