Η Ινδία δοκιμάζει επαναχρησιμοποιούμενο διαστημόπλοιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9076
Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας ISRO, η Ινδία θα δοκιμάσει μέσα στον Ιούνιο του 2016 ένα ινδικά-κατασκευασμένο επαναχρησιμοποιούμενο διαστημόπλοιο για επίδειξη δυνατοτήτων επανεισόδου στην ατμόσφαιρα (αφού τοποθετηθεί σε τροχιά), ώστε να χρησιμοποιηθεί και για περισσότερες του ενός αποστολές.
​Το όχημα επίδειξης τεχνολογίας RLV-TD (Reusable Launch Vehicle Technology Demonstrator) έχει πτέρυγες όπως ένα αεροσκάφος και τον Ιούνιο θα εκτελέσει την πρώτη δοκιμαστική πτήση του από το κέντρο Sriharikota στην παράκτια περιοχή Andhra Pradesh.
​Η χρήση του επαναχρησιμοποιούμενου διαστημοπλοίου αναμένεται αν μειώσει στο ένα δέκατο το κόστος τοποθέτησης δορυφόρων σε τροχιά, ακόμη και στα 500 δολάρια ανά κιλό.
​Κατά τη δοκιμή το δοκιμαστικό όχημα (1/6 του μεγέθους του κανονικού) θα εκτοξευθεί στα 70 χλμ ύψος και θα απελευθερωθεί να επανέλθει στην ατμόσφαιρα αντιμετωπίζοντας την πίεση και τριβή στα μόρια της ατμόσφαιρας που παράγουν υψηλές θερμοκρασίες. Έχει εκτελέσει δοκιμές (στα εργαστήρια όμως) σε σχέση με υπερηχητική πτήση, αυτόνομη προσγείωση και πτήση cruise.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ