ΘΕΜΑ ΩΡΩΝ το μαυρο στο MEGA απο την DIGEA

RIPMEGAΗ DIGEA θα πρέπει να διακόψει αρχικά την ποιότητα σήματος του MEGA, κάτι που θα «σπάσει» την εικόνα και η οποία θα μεταδίδεται με πολλά pixels καθιστώντας αδύνατη την παρακολούθηση του προγράμματός του. Αν και τότε δεν καταβληθεί το μίσθωμα τότε η DIGEA θα κόψει εντελώς την παροχή σήματος στο MEGA, με αποτέλεσμα να «πέσει μαύρο» στο σήμα του.
Σε οριακό σημείο πλέον το MEGA καθώς έως τις 19 Μαΐου πρέπει να έχει καταβληθεί η δόση του ομολογιακού δανείου στις πιστώτριες τράπεζες που συνεχίζουν να κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και ζητούν να τηρηθεί η συμφωνία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
 
Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό τότε αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό καθώς οι πιστώτριες τράπεζες θα αναλάβουν τον έλεγχο της εταιρείας αναζητώντας αρχικά επενδυτές και αν δεν τα καταφέρουν τότε αναμένεται να προβούν στην εκποίηση της περιουσίας.
«Αχτίδα» φωτός όμως φαίνεται να δίνεται για τους εκατοντάδες εργαζομένους καθώς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από νέους επενδυτές που βρίσκονται σε επαφές και με τους μετόχους αλλά και με τις τράπεζες. Ωστόσο, εκτός από την πίεση από τις πιστώτριες τράπεζες κίνδυνος για «μαύρο» στο κανάλι της Μεσογείων προκύπτει και από την DIGEA, την εταιρεία παροχής του ψηφιακού σήματος, καθώς η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ δεν έχει καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις της.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συμβάσεις των τηλεοπτικών σταθμών με τον πάροχο αναφέρουν τη μηνιαία καταβολή μισθώματος, ενώ προκαταβολικά έχει κατατεθεί από κάθε τηλεοπτικό σταθμό εγγύηση δύο μηνών. Μετά τις δεσμεύσεις όμως των λογαριασμών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ έχει παρέλθει ήδη το χρονικό αυτό διάστημα κατά το οποίο χρησιμοποιήθηκε το δίμηνο «μαξιλαράκι» της εγγύησης και έτσι έως το τέλος του μήνα θα πρέπει να καταβληθεί το μίσθωμα.
Σε διαφορετική περίπτωση η DIGEA θα πρέπει να διακόψει αρχικά την ποιότητα σήματος του MEGA, κάτι που θα «σπάσει» την εικόνα και η οποία θα μεταδίδεται με πολλά pixels καθιστώντας αδύνατη την παρακολούθηση του προγράμματός του. Αν και τότε δεν καταβληθεί το μίσθωμα τότε η DIGEA θα κόψει εντελώς την παροχή σήματος στο MEGA, με αποτέλεσμα να «πέσει μαύρο» στο σήμα του.
Φυσικά μία τέτοια εξέλιξη δεν θα είναι δυσάρεστη μόνο για τους εργαζομένους αλλά και για την ιδιοκτησία της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, όποια και αν είναι αυτή στο τέλος του μήνα, αφού θα έχει επέλθει η πλήρης απαξίωση ενός τηλεοπτικού σταθμού που επί σειρά ετών πρωταγωνιστούσε στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο…!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ