ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΜΙΣΑΛΑ (ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΡΟΔΟΣ) 

Αν βρεθείτε για διακοπές στη Ρόδο τότε μία ωραία διαδρομή για πεζοπορία είναι αυτή στους πρόποδες του βουνού Ακραμίτη, στην περιοχή της Κυμισάλας. Καθώς κινούμαστε στο οδικό δίκτυο από το χωριό Κρητηνία προς το χωριό Μονόλιθος, περίπου δύο χιλιόμετρα πριν το χωριό Σιάννα, στρίβουμε δεξιά προς το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής (Υπάρχει μία μικρή ταμπέλα στο σημείο εκείνο αλλά και μία κεραία κινητής τηλεφωνίας, οπότε εύκολα θα το βρείτε). Αφού φτάσουμε στο μοναστήρι αφήνουμε εκεί το αυτοκίνητο μας και ξεκινάμε το περπάτημα.
  Η διαδρομή φαίνεται στην αρχή του παρακάτω βίντεο και είναι χρωματισμένη με κίτρινο χρώμα. Στην αρχή της διαδρομής σε ένα σχετικά γυμνό λοφίσκο δεξιά μας, ο προσεκτικός παρατηρητής θα δει κάποιες πέτρες που μαρτυρούν την ύπαρξη αρχαιολογικού χώρου. Είναι τα ερείπια από την αρχαία πόλη της Κυμισάλας. Συνεχίζουμε το περπάτημα διασχίζοντας ένα πανέμορφο δάσος, το οποίο ξεκινά από την κορυφή του Ακραμίτη και φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Μετά από περίπου δύο ώρες φτάνουμε στο χωριό Μονόλιθος. Καθόμαστε σε ένα καφενείο μία ώρα περίπου για να ξεκουραστούμε και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.
  Η επιστροφή μπορεί να γίνει από τον ίδιο δρόμο ή μπορούμε να την αλλάξουμε ακολουθώντας την γαλάζια γραμμή που φαίνεται στην αρχή του βίντεο. Στη δεύτερη περίπτωση η διαδρομή στην αρχή είναι ανηφορική, αλλά η υπέροχη θέα της Χάλκης και των άλλων νησιών στον ορίζοντα μας αποζημιώνει.
  Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι περίπου 18 χιλιόμετρα και η διάρκεια της είναι περίπου τέσσερις ώρες. Ένα μικρό μέρος της διαδρομής φαίνεται στο παρακάτω βίντεο:

 https://www.youtube.com/watch?v=WC2lLFFbmAM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ