Δημήτρης Καμμένος για την γιορτή της μητέρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γιορτή της μητέρας» 
Η συγκεκριμένη ημέρα σύμφωνα με το National Geographic, έχει πιο μελαγχολικές ρίζες. Ξεκίνησε σαν ημέρα μνήμης και πένθους των γυναικών που είχαν χάσει τα παιδιά τους, και γενναίους στρατιώτες στον πόλεμο, υπενθυμίζοντας πως ο αγώνας μέχρι την ειρήνη είναι μακρύς.
Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.
Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
 
Ο Βουλευτής Δημήτριος Κ. Καμμένος δήλωσε με αφορμή τη γιορτή της μητέρας:
 
« Με αφορμή τη Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες, τους στυλοβάτες της κοινωνίας μας που γαλουχούν με αξίες και ιδανικά τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου.
 
Στις μητέρες που στο πρόσωπο τους αντανακλάται το θεμέλιο της οικογένειας μέσα από την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά, που θέτουν τις βάσεις για μια ευτυχισμένη ζωή φροντίζοντας για την συναισθηματική και ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών.
 
Φέτος η γιορτή αυτή αποκτά ξεχωριστή αξία μιας και διανύουμε μια περίοδο δύσκολη κατά την οποία διακυβεύονται οι αξίες μας αλλά και η κοινωνική μας συνοχή. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι μητέρες καλούνται να σταθούν όρθιες και να μεταλαμπαδεύσουν τα Ιδεώδη του Έθνους μας έτσι όπως τα κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.
 
 
Εμείς, ως Πολιτεία οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε αυτές τις σύγχρονες Ηρωίδες και να τις ενισχύσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στους πολλαπλούς ρόλους και στα καθήκοντα που έχουν αναλάβει ως ελάχιστη αναγνώριση για την ασύγκριτη προσφορά τους.
 
Η χώρα μας δυστυχώς διανύει μια εποχή έντονης ανασφάλειας που οδηγεί στην υπογεννητικότητα. Το Κράτος οφείλει να είναι δίπλα στις νέες γυναίκες και να τις ενθαρρύνει να νιώσουν τη χαρά της μητρότητας προσφέροντας σοβαρή μέριμνα αλλά και προστασία τόσο στο Δημόσιο ώστε και στον Ιδιωτικό Τομέα όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».
 
                                                                                                            Δημήτριος Κ. Καμμένος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ