Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του #Eurogroup – Συνέντευξη Τύπου (video)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

eurogroupΑισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα για εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος βρίσκονται Αθήνα και δανειστές, αλλά και το ζήτημα του χρέους που βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ελληνική πρόταση για το μηχανισμό εφεδρικών μέτρων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, παρόλο που επιδέχεται βελτιώσεων», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.
Ο Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup μπορεί να καθοριστεί το πλαίσιο για μια συνολική αλλά και ταυτόχρονα απαιτητική συμφωνία για την Ελλάδα. «Αυτό είναι που επιθυμεί η Κομισιόν, πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν», δήλωσε ο Μοσκοβισί.
Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν χθες είναι σημαντικά τμήματα μιας βασικής μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, πρόκειται για ένα θέμα που αφορά πρωτίστως τα κράτη-μέλη, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.
«Χρειάζεται μια συζήτηση ειλικρινής και ανοιχτή», πρόσθεσε ο Επίτροπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ