ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20102011359Η πλειοψηφία του κόσμου θέλει να δει τους πολιτικούς που κατέστρεψαν το έθνος, το λαό και τη χώρα, επιτέλους να τιμωρηθούν. Η τιμωρία αυτή, δεν έχει να κάνει με λόγους εκδίκησης. Έχει να κάνει με λόγους αποκατάστασης του περί δικαίου λαϊκού αισθήματος και λόγους παραδειγματισμού

Όμως ο κόσμος ζει…. στον κόσμο του. Στην πραγματικότητα ζητάει από τους πολιτικούς και την εξαρτημένη από τους πολιτικούς δικαιοσύνη να καταδικάσουν τους ίδιους τους πολιτικούς. Αλλά αυτούς τους προστατεύει όλους το Σύνταγμα.

Αν θέλουν πραγματικά οι πολίτες να υπάρξει τιμωρία όλων αυτών που σήμερα προστατεύει το Σύνταγμα, θα πρέπει να επιβάλουν Νέο Σύνταγμα με ρήτρα αναδρομικότητας, ώστε το νέο δίκαιο να «πιάσει» τους μέχρι τώρα πολιτικούς. Όπως δηλαδή έγινε και με τους χουντικούς.

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι αν συνταχθεί Νέο Σύνταγμα και όχι απλά να αναθεωρηθεί το ισχύον, δημιουργείται πρωτογενές δίκαιο, το οποίο δεν δεσμεύεται από το προηγούμενο δίκαιο. 

Μόνο λοιπόν με Νέο Σύνταγμα θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα. Νέο πολίτευμα, Νέο Σύνταγμα από τους πολίτες, Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Και το ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει κατά τη σύνταξη ενός νέου Συντάγματος, είναι τι θα επιλέξουμε: Τον ισχύοντα Νεοφιλελεύθερο Κοινοβουλευτισμό ή την Ελεύθερη Δημοκρατία;

Πέτρος Χασάπης

 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ