Το εκανε και αυτο Και νεκρούς ανασταίνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ri_495_355Τον περασμένο Φεβρουάριο η είδηση πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε δώσει εντολή να εκτελεστεί ο αρχηγός του στρατού της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Γκιλ είχε σοκάρει ξανά τη διεθνή κοινή γνώμη. Μερικούς μήνες μετά, όμως, έρχεται η ανατροπή: ο βορειοκορεάτης στρατηγός όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά έχει αναλάβει νέες σημαντικές θέσεις.
Την “είδηση” πως ένας από τους σημαντικότερους στρατηγούς της Βόρειας Κορέας είχε εκτελεστεί είχαν… “μεταδώσει” οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας. Αλλά φαίνεται πως για άλλη μια φορά οι βόρειοι γείτονές τους τους έπιασαν… κορόιδα. Και την Τρίτη, τα μέσα της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν ότι ο στρατηγός ζει και μάλιστα ήταν παρών στις εργασίες του τετραήμερου συνεδρίου του Εργατικού κόμματος της χώρας.
Η ανατροπή (εκτός από προπαγάνδα) είναι και μια ακόμη απόδειξη πως ακόμη και πιο έμπειροι κατάσκοποι δυσκολεύονται να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό της Βόρειας Κορέας.
Ο Ρι, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κιμ Γιονγκ Ουν, απουσίασε τον περασμένο Φεβρουάριο από δυο σημαντικές συναντήσεις. Και η Σεούλ εκτίμησε πως ο ηγέτης της Πιονγιάνγκ τον είχε εκτελέσει με την κατηγορία (μεταξύ άλλων) της διαφθοράς. Δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που θα έκανε κάτι τέτοιο από το 2011 όταν ανέλαβε την εξουσία…
Λίγο μετά τη διαρροή πως ο Ρι είχε εκτελεστεί το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA) είχε ονομάσει άλλον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού. Το όνομα του, στους μήνες που ακολούθησαν, δεν υπήρχε σε καμία αναφορά του KCNA. Μέχρι την Δευτέρα, όταν με το τέλος των εργασιών του τετραήμερου συνεδρίου του Εργατικού κόμματος, ανακοινώθηκαν οι αλλαγές προσωπικού κι άλλες οργανωτικές αλλαγές.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της Βόρειας Κορέας, ο Ρι ανέλαβε τρεις νέες θέσεις ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αναπληρωματικό μέλος του Πολιτικού Γραφείου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Στρατού του κόμματος. Και όχι μόνο ανέλαβε νέες θέσεις. Η πιο… τρανταχτή απόδειξη πως είναι ζωντανός ήταν η εμφάνισή του σε φωτογραφίες και video από τις εργασίες του Συνεδρίου! Και οι εικόνες αναλύθηκαν και από τη Νότια Κορέα, που παραδέχτηκε ότι ο στρατηγός ζει!
Η τραγελαφική ιστορία με την εκτέλεση του Ρι που τελικά δεν ήταν εκτέλεση φέρνει ξανά σε δύσκολη θέση τη Νότια Κορέα και τις μυστικές της υπηρεσίες, που υπέπεσαν σε νέα… γκάφα. Αν και τα νοτιοκορεατικά μέσα ανέφεραν ως πηγή για την πληροφορία της εκτέλεσης του βορειοκορεάτη στρατηγού τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας πήραν… αποστάσεις και υποστήριξαν πως ποτέ δεν έδωσαν οποιαδήποτε αναφορά για τον Ρι.
Πριν λίγο καιρό, εξάλλου, οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας και κορυφαίοι αξιωματούχοι της Άμυνας δεν πήραν… χαμπάρι την τέταρτη πυρηνική δοκιμή που ετοίμαζε η Πιονγιάνγκ. Δεν είχαν μάθει ούτε το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του Κιμ Γιόνγκ Ουν, τον Δεκέμβριο του 2011 και τον πληροφορήθηκαν όταν… ανακοινώθηκε επίσημα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ