Διευκρινίσεις Φέσσα για τα Panama Papers

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θοδωρος Φέσσας ΣΕΒ Panama PapersΔιευκρινίσεις Φέσσα για τα Panama Papers
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη, διευκρινίζονται τα εξής: «Τις υπεράκτιες εταιρίες Terminus Development Ltd και Gladstone Equities Ltd απέκτησαν από Κυπρίους διαχειριστές, το 1999 και 2000, αντίστοιχα και επένδυσαν, μέσω αυτών, σε μετοχές και ακίνητα στην Ελλάδα. Το 2004, ρευστοποίησαν τις επενδύσεις τους, καταβάλλοντας όλους τους αναλογούντες φόρους στην Ελλάδα. Έκτοτε, οι ανωτέρω εταιρίες παρέμειναν αδρανείς, μέχρι την τυπική εκκαθάριση και διάλυσή τους, το 2013 και 2015, αντίστοιχα. Οι εν λόγω εταιρίες και οι επενδύσεις τους έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες ελληνικές αρχές και έχουν γνωστοποιηθεί, σύμφωνα με το νόμο, σε όλες τις δηλώσεις του “πόθεν έσχες” των κκ Φέσσα και Κουτσουρέλη».
Το όνομα του Φέσσα βρίσκεται ανάμεσα στα εκατοντάδες χιλιάδες που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας το International Consortium of Investigative Journalists, μέσω της ειδικής βάσης δεδομένων που δημιούργησε .
O Φέσσας φέρεται να είναι μέτοχος της Gladstone Equities LTD , εταιρείας offshore με έδρα τις Παρθένους Νήσους. H εταιρεία δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2000 και λειτούργησε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.
Στην ίδια offshore βρίσκουμε και την πρώην γυναίκα και συνέταιρο του Φέσσα, Ευτυχία Κουτσουρέλη, η οποία μάλιστα διατηρούσε από το 1997 μέχρι το 2014 ακόμα μία offshore, την Terminus Develpment LTD.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ