ΠΑΝΙΚΟΣ στις ΗΠΑ Ιχνη ανθρώπινου DNA και ποντικιών σε χάμπουργκερ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ratdna.png
Μυστήριο αποτελεί συνήθως το ακριβές περιεχόμενο του κιμά, με τον οποίο παρασκευάζονται τα χάμπουργκερ, ωστόσο, ουδείς μοιάζει να ενδιαφέρεται να εξακριβώσει τα συστατικά του πριν υποκύψει στην… αμαρτία όταν παραγγέλνει το αγαπημένο του πιάτο στα ταχυφαγεία.
Έπειτα από έρευνα, ωστόσο, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, το πιθανότερο είναι οι λάτρεις του γρήγορου φαγητού στην Αμερική να σκεφθούν διπλά πριν καταναλώσουν το αγαπημένο τους χάμπουργκερ.
Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα της εταιρίας δοκιμής τροφίμων Clear Labs διαπιστώθηκε πως σε δείγμα 258 χάμπουργκερ στις ΗΠΑ, σε δύο προϊόντα που παρουσιάζονταν ως χορτοφαγικά βρέθηκε κρέας, σε ένα εντοπίστηκαν ίχνη ανθρώπινου DNA και σε τρία ίχνη από DNA ποντικιού!
«Το πιθανότερο είναι τρίχες, δέρμα ή νύχια να αναμείχθηκαν κατά λάθος κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας», αναφέρει δημοσίευμα του Independent σχετικά με τα ίχνη ανθρώπινου DNA.
«Αυτό που πολλοί καταναλωτές δε γνωρίζουν είναι ότι κάποια ποσότητα ανθρώπινου DNA ή ποντικιού μπορεί να εντοπιστεί και να είναι αποδεκτή», προσθέτει το δημοσίευμα, με την εταιρία δοκιμής τροφίμων να επισημαίνει ότι τέτοια ίχνη δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία του καταναλωτή. Βέβαια τα συμπεράσματα της έρευνας σίγουρα δρουν αποτρεπτικά για μερίδα καταναλωτών που δεν επιθυμεί να ρισκάρει και να γευθεί μαζί με το μπιφτέκι του, υπολείμματα από DNA ποντικιού…
Αναμενόμενο, λοιπόν, να προκύψει από την έρευνα πως υπάρχουν κενά στην ασφάλεια των τροφίμων και τα πρότυπα ποιότητας, αν και η Clear Labs επισημαίνει πως η βιομηχανία βόειου κρέατος έχει επωφεληθεί από αυστηρούς ελέγχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ