Der Spiegel: «Όχι» της Γερμανίας σε πρόταση του ESM για ελάφρυνση χρέους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

schauble_2073102b«Όχι» της Γερμανίας σε πρόταση του ESM για ελάφρυνση χρέους
H Γερμανία απορρίπτει την πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μέσω μακροπρόθεσμων εγγυήσεων επιτοκίων και δεν επιθυμεί να εξετάσει λύσεις πριν το 2018, σύμφωνα με το Spiegel
Σύμφωνα με το γερμανικό, o Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) πρότεινε στις αρχές της εβδομάδας ως ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το πάγωμα των επιτοκίων μέχρι το 2% ως το 2050, ανεξαρτήτως της εξέλιξης των επιτοκίων των αγορών.
Όπως υποστηριζει ο ΕΜΣ, αν τα επιτόκια ανεβούν πάνω από το όριο του 2%, θα πρέπει, μόνο να δοθεί παράταση προθεσμίας πληρωμής, επισημαίνεται στο δημοσίευμα και αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει έτσι μετά την εκπνοή των δανείων να τα αποπληρώσει μονομιάς, προκειμένου να αποτραπεί η ανάληψη χρέους από τους πιστωτές.
H πρόταση αυτή φαίνεται ότι απορρίπτεται από τη Γερμανία είναι ανοικτός να συζητήσει επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών, χαμηλότερα επιτόκια και αναβολή πληρωμών, όχι όμως πριν το 2018, όταν το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα έχει ολοκληρωθεί, αναφέρει το Der Spiegel. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ