Δημοσκόπηση – Κόλαφος: 7 Στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης αποχώρησε για να ξεπλύνει τις οφσορ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9769
4 στους 10 νεοδημοκράτες δεν θέλουν εκλογές! 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της «Palmos Analysis«, η οποία έγινε για λογαριασμό του altsantiri.gr, τόσο σε ό,τι αφορά στην τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, η οποία απαγορεύει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας, όσο και για την απόφαση της ΚΟ της ΝΔ να αποχωρήσει από τη συζήτηση πριν την έναρξη της σχετικής ψηφοφορίας στη Βουλή.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, που φέρνει κάθε τόσο στην επιφάνεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και αρκετά ακόμα μέλη της αντιπολίτευσης…
Αναλυτικά:
– Το 67% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την πλήρη απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος, που αποφάσισε η κυβέρνηση. Με την εν λόγω απόφαση συμφωνεί και το 67% των Νεοδημοκρατών, ενώ αντίθετοι είναι λιγότεροι από τρεις στους δέκα (28%).
– Επτά στους δέκα (70%) Έλληνες διαφωνούν και με την επιλογή της ΝΔ να αποχωρήσει από τη συζήτηση στη Βουλή για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος. Με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαφωνεί και το 52% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας (συμφωνεί μόνο το 38%)!
– Το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η ΚΟ της ΝΔ αποχώρησε από τη Βουλή επειδή θέλει να προστατεύσει στελέχη και πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος. Το ίδιο πιστεύουν και 3 στους 10 (30%) Νεοδημοκράτες (σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τους Νεοδημοκράτες που πείστηκαν από την εξήγηση της ΝΔ). Μόνο 9% των Ελλήνων πείστηκε από το επιχείρημα της ΝΔ ότι η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική.
– Περισσότεροι από τους μισούς (57%) ερωτηθέντες απορρίπτουν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για διενέργεια εκλογών, ειδικά τώρα που η κυβέρνηση κατάφερε να κλείσει την αξιολόγηση. Αντίθετα, μόλις το 36% θέλει εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι και τέσσερις στους δέκα Νεοδημοκράτες δεν θέλουν εκλογές!
Η Πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας «Palmos Analysis» για λογαριασμό του altsantiri.gr, διενεργήθηκε την περίοδο 3-4 Ιουνίου, δηλαδή 2 και 3 μέρες αντίστοιχα μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας με 190 «Ναι». Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.014 ψηφοφόροι με αναλογική κατανομή στους Νομούς της χώρας, με βάση τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ