Το σχέδιο Μητσοτακη για πλήρη έλεγχο της Νέας ΟΝΝΕΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

onned«Φέρε τριάντα μέλη, γίνε σύνεδρος». Αυτή μοιάζει να είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί προκειμένου, εντός των επόμενων εβδομάδων, να συγκληθεί το καταστατικό – ιδρυτικό συνέδριο της νέας ΟΝΝΕΔ, μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στη διάλυση και επανίδρυση της οργάνωσης.

Προκειμένου να ξεπεραστούν οι δεδομένες ομάδες ισχύος στο χώρο της νεολαίας αλλά, παράλληλα, να υπάρχει νομιμοποίηση των μελών που θα μετάσχουν ως σύνεδροι, η πρόταση που έχει υποβληθεί είναι να αποκτά την ιδιότητα του συνέδρου όποιος προσκομίσει την πρόταση – στήριξη 30 νεολαίων, οι οποίοι – προφανώς – δεν θα μπορούν παράλληλα να στηρίζουν και άλλον για το ίδιο συνέδριο. Η διεξαγωγή του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί από οργανωτική επιτροπή που θα ορίσει ο κ. Μητσοτάκης ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν καθώς ήδη σχετικές πληροφορίες διέρρευσαν στα ΜΜΕ.
Το ερώτημα, ωστόσο, είναι τί θα πράξουν στελέχη που έχουν, ούτως ή άλλως, ισχυρά ερείσματα στο χώρο της νεολαίας, όπως ο πρ. Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, η στρατηγική σχέση του οποίου με τον Απ. Τζιτζικώστα παραμένει ισχυρή, ή ο πρώην Πρόεδρος της Νεολαίας Σάκης Ιωαννίδης, που μετά από μία κρίση στις σχέσεις του με τη νέα ηγετική ομάδα, μοιάζει να ανακτά ερείσματα στον μηχανισμό, όπως αποδείχθηκε από τις εκλογές του Συνεδρίου και της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ