ΤΟ ΕΚΡΥΨΑΝ ΑΠΑΝΤΕΣ: Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΚΕΥΩΡΟΥΣ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣΠΛΗΡΗΣ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ – ΣΥΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΤΣΑΤΑΝΗ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Στη συνάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης η κυπριακή πλευρά επέμενε στη θέση της να προηγηθεί η ίδια στη διερεύνηση της δωροδοκίας, την οποία, φερόταν να έχει διαπράξει ο κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου, κ. Χριστοδούλου. Διαβεβαίωσε δε, ότι αμέσως μετά το πέρας των σχετικών ερευνών της θα μας διαβίβαζε το τελικό πόρισμα της και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία». Αυτά ήταν στη συνάντηση που έγινε τότε στο Υπουργείο που με πέταξαν δήθεν έξω, που εκ των υστέρων ήταν ότι εγώ, απλώς, άνοιξα την πόρτα και είπα «τι γίνεται;».
«Αντιθέτως, για το θέμα των δανείων της ΜΑΡΦΙΝ δεν είχε αντίρρηση να προηγηθεί η ελληνική πλευρά στην έρευνα, υποσχέθηκε δε να μας αποστείλει άμεσα όλα τα στοιχεία που είχε συλλέξει. Οι Κύπριοι ως προς τη δωροδοκία ανέφεραν πως είχαν σημαντικά ευρήματα, τα οποία, σύντομα θα δημοσιοποιούνταν και επομένως, δεν είχε κανένα νόημα η εξαρχής διερεύνηση του στην Ελλάδα. Ουσιαστικά συμφωνήθηκε η ελληνική πλευρά για τη δωροδοκία να συμπεριλάβει το τελικό πόρισμα της κυπριακής έρευνας και κατά πάσα αναγκαιότητα θα έπρεπε να το περιμένει. Έως τις 15/9 που υποβλήθηκαν αμφότερες οι δικογραφίες στην κυρία Τσατάνη, πόρισμα των κυπριακών αρχών δεν μας είχε υποβληθεί.»
Άλλο σημείο και τελειώνω με τον κ. Ελευθεριάνο: Μας προβλημάτισε επειδή κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί. Οι Κύπριοι εισαγγελείς καταθέτουν: Η κυρία Τσατάνη αρνήθηκε να αποστείλει στην Κύπρο την απόφαση αρχειοθέτησης της δικογραφίας Βγενόπουλου με το σκεπτικό ότι ουδεμία συμφωνία εγένετο κατά τη συνάντησή μας για διερεύνηση συγκεκριμένης υπόθεσης δωροδοκίας πρώην διοικητή κεντρικής τράπεζας Κύπρου. Δηλώνουμε ότι η πιο πάνω αναφορά της κυρίας Τσατάνη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Χωρίς να πάρω θέση, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι τα έγγραφα της δικογραφίας αυτής επίσημα έχει η κυρία Τσατάνη – που έχει λάβει αντίγραφα – και έχει και ο κ. Βγενόπουλος, ο οποίος, σε συνέντευξή του είπε ότι ζήτησε από τον δικηγόρο της κυρίας Τσατάνη αντίγραφα της πειθαρχικής δικογραφίας.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Επομένως είναι από την πειθαρχική έρευνα κατά της κυρίας Τσατάνη;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εικάζω, δεν ξέρω.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Την οποία, διενεργεί ποιος;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυρία Καρέλου νομίζω. Επαναλαμβάνω ότι δεν υποστηρίζω ότι τα διέρρευσε η κυρία Τσατάνη. Λέω ποιοι έχουν αντίγραφα της δικογραφίας σύμφωνα με τη συνέντευξη του κ. Βγενόπουλου. Η κυρία Τσατάνη, μολονότι με κατηγόρησε, δεν θέλει να έρθει εδώ, να καταθέσει εναντίον μου. Μάλιστα, στην αρχή είχα ακούσει ότι να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί μου. Πώς θα γίνει αυτό; Στο γραφείο της; Από την ασφάλεια του γραφείου της; Επίσης, έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό, να πάει Επιτροπή της Βουλής;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν χρειάζεται να τοποθετηθείτε και για αυτό, το λύσαμε.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Πρόεδρε, τα θεωρώ σαν στοιχεία της υπεράσπισης μου. Έχει καταβληθεί μια τεράστια προσπάθεια να γίνω κατηγορούμενος, οφείλω στον εαυτό μου να τον υπερασπιστώ. Δεν θα έπρεπε να μου δοθεί η ευκαιρία να απαντήσω; Αντ’ αυτού βλέπω μια προσπάθεια αποκρύψεως των γεγονότων, μια προσπάθεια να μην έρθει η δικογραφία εδώ. Ρωτάω ξανά, μίλησα με φίλους μου, γιατί εξακολουθώ να έχω φίλους στη Ν.Δ. και μάλιστα πολύ καλούς, που είναι από το 1997 στην παράταξη της Ν.Δ. και έχουν συμμετάσχει σε όλες τις εξεταστικές, τις προανακριτικές επιτροπές, ουδέποτε έχει αρνηθεί δικαστική αρχή να στείλει τα πορίσματα της ή αντίγραφα της δικογραφίας. Εδώ, πρέπει κάποιος, κάτι να θέλει να κρύψει. Είναι δυνατόν εισαγγελέας να μην είναι περήφανος για το έργο του και να μην θέλει να το επιδείξει.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Δεν έχουμε μετατραπεί σε εξεταστική για να το κάνουν αυτό. Καλός δεν έρχεται η δικογραφία. Εάν γίνουμε εξεταστική, αλλάζει το θέμα.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είμαστε εξεταστική, τελείωσε. Κύριε Παπαγγελόπουλε, ολοκληρώστε, σας παρακαλώ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν ήμουν νεαρός αντεισαγγελέας, θυμάμαι ακόμα μια συμβουλή ενός παλιού μου προϊσταμένου, με τον οποίο με χώριζαν πάρα πολλά, αλλά ήταν εξαίρετος δάσκαλος, να είναι καλά ο άνθρωπος, ζει ακόμα και εύχομαι να ζήσει πολλά χρόνια. Επαναλαμβάνω ότι με χώριζαν πάρα πολλά μαζί του, αλλά οι συμβουλές του ήταν εξαίρετες και θα αναφέρω μία από τις συμβουλές του. Αυτός, λοιπόν, ο εξαίρετος προϊστάμενος μου είχε πει “Δημητράκη”, ήμουν πολύ νέος τότε και με έλεγε Δημητράκη, “να είσαι έτοιμος πάντα, οποιαδήποτε ενέργειά σου να μπορείς να την δικαιολογήσεις με στέρεα επιχειρηματολογία πρώτα απ’ όλα στον εαυτό σου και μετά στον πιο κακόπιστο κριτή”. Αυτά μου τα είχε πει μεταξύ άλλων πολύ σωστών πραγμάτων, ο Γιάννης Γαβριήλης, με τον οποίο επαναλαμβάνω ότι με χώριζαν πάρα πολλά.
Βλέπω λοιπόν εδώ, γιατί να μην δούμε την διάταξη της κυρίας Τσατάνη; Δεν θα αποφύγω τον πειρασμό, η αναφορά της κυρίας Τσατάνη σε βάρος μου είναι γραμμένη με το χέρι και έχει ένα συγκεκριμένο ύφος, η απάντηση στην κυρία Προέδρο, έχει ένα τελείως διαφορετικό ύφος και μια διαφορετική γλώσσα. Να δούμε και την διάταξη της, να δούμε σε τι ύφος είναι γραμμένη και σε τι γλώσσα; Επίσης, εάν έρθει η δικογραφία, θα μπορέσουμε να δούμε πόσες χιλιάδες σελίδες είναι αυτή η δικογραφία, πόσες σελίδες είναι η διάταξη της και πόσες σελίδες -από Σεπτέμβριο μέχρι Φεβρουάριο- μπορέσει και διάβασε, πόσες σελίδες την ημέρα έγραφε για μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και θα απαντηθούν, από την κυρία Τσατάνη.
Μια παρέμβαση που θα αναφέρω και θα φορτίσω το κλίμα, ήταν το έγγραφο που προσκόμισε ο κ. Αθανασίου, όταν τον κατηγόρησε ο συνάδελφός σας, και απάντησε ότι το πήρε από το γραφείο του Πρωθυπουργού, του κ. Σαμαρά.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Και λοιπόν.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχουμε πρόσβαση στη δικαιοσύνη, να παίρνουμε έγγραφα.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Με συγχωρείτε, κυρία Πρόεδρε, επειδή είναι προσωπικό. Έγινε μια συζήτηση εδώ σχετικά με το που βρέθηκε το έγγραφο, το γραφείο του Πρωθυπουργού μου το έστειλε και το κατέθεσα. Είναι παρέμβαση αυτό; Αυτές είναι οι παρεμβάσεις;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πως βρήκε αυτό το έγγραφο ο πρώην Πρωθυπουργός;
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Αν θέλετε να μάθετε για αυτό, έγινε μια αναφορά.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θέλω να μάθω.
ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ) ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Ομιλεί εκτός μικροφώνου.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Δεν θέλετε να ενημερωθείτε. Είμαστε Βουλευτές και πρέπει να έχουμε ανοιχτό το μυαλό και να είμαστε δίκαιοι.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Παρακαλώ ηρεμήστε.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Κυρία Καββαδια, καταλαβαίνω την αγωνία που έχετε να βοηθήσετε, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όταν κατατέθηκε εδώ ένα έγγραφο, πολύ σωστά και δικαιολογημένα ο κ. Κασιδιάρης είπε, που βρέθηκε το έγγραφο. Με παίρνουν από το γραφείο του κ. Σαμαρά και λένε ότι, εμείς έχουμε αυτό το έγγραφο και το καταθέσαμε. Ο ενδιαφερόμενος, του οποίου δεν θυμάμαι το όνομα, έκανε μια μηνυτήρια αναφορά για το πως διέρρευσε το έγγραφο. Διετάχθη από την Εισαγγελία Εφετών, από την κυρία Πιστόλη, να γίνει μια προκαταρκτική και δώσαμε καταθέσεις. Είναι παρέμβαση αυτό;
ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ) ΚΑΒΒΑΔΙΑ: Εμφανίζεται ως απολογία αυτό που κάνετε. Δεν είναι θέμα της συγκεκριμένης συνεδρίασης. Μην απολογείστε.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Έκανα τη μεταφορά ενός εγγράφου.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Παρακαλώ, συνεχίστε κ. Παπαγελόπουλε.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θα προσπαθήσω να είναι σύντομος. Θέλω να πω, λοιπόν, εδώ, ότι εκτός από την προσπάθεια να μην έρθουν στο φως κάποια πράγματα, θα είχε ενδιαφέρον, επίσης, να μάθουμε αν η κυρία Τσατάνη εξέδωσε διάταξη ή πράξη αρχειοθέτησης. Αν είναι πράξη αρχειοθέτησης, ποιος την ενέκρινε; Υπάρχει έγκριση από ανώτερο της; Ποιος είναι αυτός και με ποιο σκεπτικό; Γιατί εδώ βλέπω μια προσπάθεια, κάποιοι να θέλουν να αποφύγουν το φως της δημοσιότητας.
Τον τελευταίο καιρό πληροφορούμαι, ότι υπάρχει μια βιομηχανία εξωδίκων που προαναγγέλλουν αγωγές εναντίον δημοσιογράφων που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Εγώ έχω να πω, ότι η Δημοκρατία δεν έχει πυλώνα μόνο τη Δικαιοσύνη αλλά και τον Τύπο. Έστω και εάν ο Τύπος υπερβάλλει και μερικές φορές κιτρινίζει, παρόλα αυτά είναι προτιμότερο να έχουμε έναν ελεύθερο Τύπο, παρά να είναι φιμωμένος. Δηλώνω κατηγορηματικά την αντίθεσή μου ως άνθρωπος, ως πρώην Εισαγγελέας και ως Υπουργός αυτής της Κυβέρνησης, ότι ο Τύπος δεν πρέπει να τρομοκρατείται. Αρκεί μια διάψευση αν ο Τύπος γράψει κάτι που είναι ανακριβές. Μαθαίνω για σωρεία εξωδίκων, για να μην ασχολείται ο Τύπος με συγκεκριμένους Εισαγγελείς και μερικές ενέργειες αυτών. Η Δημοκρατία δεν πρέπει να κρύβει τίποτα, πρέπει όλα να είναι στο φως.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να πω, με όσα ειπώθηκαν, αυτές τις πολλές μέρες, εγώ τουλάχιστον, με τις απαντήσεις που έδωσα, θεωρώ ότι βεβαιώνεται αυτό που είχα πει από την αρχή. Ότι πρόκειται για μία σκευωρία, που ήταν και κακότεχνη. Διότι ακόμα, δεν έχω πάρει απαντήσεις για το πώς ήρθε η κυρία Τσιατάνη να με δει, με δικαιολογία κάτι που δεν είχα πει. Όμως, αφού τελειώνει αυτή η σκευωρία, βλέπω μία άλλη σκευωρία να στήνεται αυτές τις ημέρες. Κασέτες, που τρία χρόνια ήταν σε γνώση των Αρχών, εμφανίζονται ξαφνικά και αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δει η ηγεσία της Δικαιοσύνης, πως διέρρευσαν αυτές οι κασέτες.
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Εγώ δεν γνωρίζω για τις κασέτες. Συγνώμη κύριοι συνάδελφοι. Την ερώτηση που έπρεπε να κάνουμε όλοι μας, γιατί δεν γνωρίζουν όλοι. Να πούμε: είναι οι κασέτες του τάδε και του τάδε.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ησυχία παρακαλώ. Κύριε Παπαγγελόπουλε, όλο καινούργια θέματα ανοίγετε.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Κύριε Βορίδη, είναι μετά τη διακοπή αυτό και πρέπει να ειπωθεί.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κασέτες που ήταν στα χέρια της Δικαιοσύνης και τρία χρόνια δεν είχαν αξιολογηθεί, ξαφνικά δημοσιεύονται και φαίνεται ότι ένας εκδότης διαθέτει λεφτά σε έναν εφοπλιστή και μεταφράζοντας κατά το δοκούν τη λέξη «βιβλία» πάμε να κάνουμε ένα άλλο παιχνίδι. Ξέρετε, είναι πολύ επικίνδυνο αυτό και πρέπει να δούμε πως διέρρευσαν αυτές οι κασέτες τρία χρόνια πριν. Πρέπει να δούμε που οδηγεί αυτή η ποινικοποίηση της ελεύθερης μετάφρασης. Αύριο, θα πάρω τον κύριο Βορίδη και θα τον ρωτήσω από ποιο μέρος είστε;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τώρα αυτό έχει σχέση με την απάντηση;
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΒΟΡΙΔΗΣ: Από την Κίο της Μικράς Ασίας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είστε από πολύ μακριά. Αν πάρω τηλέφωνο κάποιον και του πω, στείλε μου πέντε κιλά λάδι, θα μεταφραστεί: Πέντε εκατομμύρια ζητά ο Παπαγγελόπουλος. Αν πάρω τον κύριο Τραγάκη π.χ. και του ζητήσω πέντε κιλά ψάρια, τα ψάρια θα μεταφραστούν σε εκατομμύρια; Βλέπω λοιπόν τώρα ότι τα βιβλία, τελευταία, γίνεται μία προσπάθεια να αναχθούν σε εκατομμύρια. Είναι άλλη μία προσπάθεια η οποία αφήνει υπαινιγμό και πρέπει να προασπίσουμε το ίδιο το πολιτικό σύστημα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Για αυτό έγινε η διακοπή δεν κατάλαβα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πρέπει να προασπίζεται το πολιτικό σύστημα να μην γίνεται ελεύθερη μετάφραση λέξεων κατά το δοκούν γιατί μπορεί να πάρω εσάς και να σας πω στείλτε μου 50 ψάρια και αμέσως να το μεταφράσει ένας άλλος κακόπιστος μου ζήτησε 5 εκατ. γιατί αυτό γίνεται τα βιβλία γίνονται εκατομμύρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ