ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΑΜΠΑΕΡΙΔΗΣ: Ο Έλληνας σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

keimeno_asias

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ελληνορωσικού ενδιαφέροντος έγινε στις 27 Μαΐου, την ημέρα επίσημου εορτασμού της Αγίας Πετρούπολης, για τα 313 χρόνια από την ίδρυσή της.

Αυτή την ημέρα, καθώς μάλιστα ήταν στο μέγιστο και οι προετοιμασίες στην Ελλάδα για την επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν και του Πατριάρχη Μόσχας στο Άγιο Όρος, ανακοινώθηκε επίσημα ο…

διορισμός του Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη ως συμβούλου του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Γκεόργκι Πολταβτσένκο σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας-Ελλάδος.

keimeno_asias1

Τα οφέλη είναι αμοιβαία τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Ρωσία και ο κυβερνήτης εξήρε το έργο του κ. Γκαμπαερίδη, σε ότι αφορά τον αγώνα του, για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Αγίας Πετρούπολης, λέγοντας τα εξής: «Ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, κάνει μεγάλο έργο, για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Αγίας Πετρούπολης. Είναι ο πρώτος ξένος σύμβουλος κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης και μάλιστα Έλληνας από την Αλεξανδρούπολη. Είναι ο άνθρωπος, που θα δουλεύει στο εξωτερικό, για το καλό της πόλης μας», τόνισε και ευχαρίστησε τον κ. Γκαμπαερίδη για το έργο του, ενώ του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, τα οποία περιλαμβάνουν τον πολιτιστικό, εμπορικό και τουριστικό τομέα ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

keimeno_asias2

O κ. Γκαμπαερίδης μπορεί να γίνεται δέκτης προτάσεων, από την Ελλάδα, Κύπρο και γειτονικές χώρες, για να τις επεξεργαστεί και να τις προωθήσει στον κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης. Λειτουργεί πια ως θεσμοθετημένο πρόσωπο, με συνέπεια την βαρύτητα της συμβουλευτικής λειτουργίας του. Είναι ο άνθρωπος εκτός Ρωσίας για πρόσβαση στην ευρύτερη ρωσική δομή λήψης αποφάσεων προς αμοιβαίο όφελος τόσο της Αγίας Πετρούπολης όσο και της Ελλάδας..

keimeno_asias3

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικές εβδομάδες η κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης εγκαινίασε στην Αλεξανδρούπολη το κέντρο επιχειρηματικής ενημέρωσης, το πρώτο στην Ελλάδα με δυνατότητα επέκτασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ