Η ιστορική απόφαση Ντράγκι, αποτέλεσμα της μάχης Παυλόπουλου και ο Παπαχελάς ως κομπάρσος του Χειμωνά
Η σημερινή απόφαση του Μάριο Ντράγκι είναι η πρώτη θετική εξέλιξη που μπορεί πρακτικά να βοηθήσει την Ελληνική οικονομία, εφ΄όσον φυσικά υπάρξει ο ανάλογος έλεγχος από την μεριά της πολιτείας ώστε η ρευστότητα να κατευθυνθεί στην πραγματική οικονομία και όχι στους εγκληματίες της διαπλοκής. Κάποιοι φυσικά λησμόνησαν το ποιος έδωσε αυτή την μεγάλη μάχη για να πειστεί ο Ντράγκι και να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις του Βερολίνου. Και εντάξει να το λησμονήσουν οι άλλοι. Αλλά και εσείς κύριε Παπαχελά; Εσείς που γνωρίζετε από πρώτο χέρι, λόγω της σχέσης σας με τον κύριο Στουρνάρα, τι ακριβώς επεδίωξε και πέτυχε ο Προκόπης Παυλόπουλος στην συνάντηση του με τον Μάριο Ντράγκι.
Φαίνεται κύριε Παπαχελά ότι η επιλογή σας να παραμείνετε κομπάρσος στην μετατροπή ενός μέσου σε χοιροστάσιο όπου διάφοροι Μπογδάνοι και Χειμωνάδες υβρίζουν και συκοφαντούν τον ΠτΔ, είναι μέρος της δουλειάς σας. Φυσικά και η δουλειά δεν είναι ντροπή, εως ότου η ντροπή να γίνει δουλειά.
Ας θυμηθούμε λοιπόν παρέα τι επεδίωξε και πέτυχε ο ΠτΔ έξι μήνες πριν, όταν αποφάσισε μετά την Μέρκελ να μεταβεί στην Φρανκφούρτη ώστε να δώσει και στον Μάριο Ντράγκι τα όπλα για να αντισταθεί και να τελέσει τον θεσμικό του ρόλο υπέρ της Ελλάδας. Αφήνοντας μάλιστα τον Στουρνάρα έκθαμβο, πράγμα αναμενόμενο. Ο άνθρωπος είχε μεγαλώσει δίπλα σε “πατριώτες” τύπου Παπαντωνίου.
Το ρεπορτάζ από τον Γενάρη του 2016:
«Με το πέρας της αξιολόγησης, η οποία πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα πρώτα δείγματα ανάπτυξης που είναι πλέον ορατά, θα πρέπει να υπάρξει εκπλήρωση υποχρεώσεων και εκ μέρους των εταίρων μας«.
Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αναφερόμενος τόσο στη συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους, όσο και στα σχετικά με την αντιμετώπιση των ελληνικών ομολόγων και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από την πλευρά της ΕΚΤ. Ο κ. Παυλόπουλος επαίνεσε δε την ΕΚΤ για τον ρόλο της στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, καθώς, όπως είπε, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.