Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Ο Ανάν, οι μίζες και το παγκόσμιο ρεκόρ του Κώστα Σημίτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

[έθνος+-Ανάν.jpg]
(Το άρθρο αυτό γράφτηκε τον Αύγουστο του 2008)
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έβγαλαν στη φόρα ένα μικρό μέρος από τα εκατομμύρια που διατέθησαν με σκοπό την εξαγορά συνειδήσεων ώστε να συνηγορήσουν στην εφαρμογή του σχεδίου Ανάν. Πράγματα γνωστά που επιβεβαιώνουν το γιατί αυτό το μαγαζί πάει για κλείσιμο (όπως λέει και ο αγαπητός διπλωμάτης). Όταν οι διαχειριστές του λαδώνονται από τον ανταγωνιστή, τι να σου κάνουν οι εργάτες..
Το νοσηρό αυτό κλίμα έθεσε δυστυχώς σε δεύτερο πλάνο ένα μεγάλο Ελληνικό κατόρθωμα που όμοιο του δεν θα βρούμε πουθενά στην παγκόσμια ιστορία. Για άλλη μια φορά ένα εθνικό επίτευγμα παγκοσμίου βεληνεκούς έμεινε στην αφάνεια. Ο υπέροχος άνθρωπος, ο φανταστικός πολιτικός, ο χαρισματικός ηγέτης Κώστας Σημίτης κατάφερε εντός ολίγων ωρών να διαβάσει Εννέα Χιλιάδες (9,000) Σελίδες. Ναί φίλοι και φίλες. Ο Κώστας Σημίτης κατέρριψε κάθε ρεκόρ. Ελάχιστες ώρες έπειτα από τη δημοσίευση του σχεδίου Ανάν από τον ίδιο τον Ανάν, ο Κώστας Σημίτης αν και ευρίσκετο χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά, κατάφερε να διαβάσει τις 9,000 σελίδες του σχεδίου και να βγάλει και πόρισμα. Ήταν ο πρώτος που δήλωσε με ενθουσιασμό την υποστήριξη του.
Ένα παγκόσμιο ρεκόρ κύριοι, από αυτόν τον ευφυέστατο γλωσσοπλάστη και επιστήμονα. Που το διεθνές κατεστημένο δεν το τίμησε ποτέ. Κώστα Σημίτη θα είσαι πάντα στις καρδιές μας. Μας έκανες περήφανους. Μάλλον γι’ αυτό και διεγράφεις από το κόμμα, αφού ο Γιώργος δε μπορούσε να αντέξει την ευφυία σου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ