Άρθρο – κόλαφος του Σπύρου Τρίψα για τον σκοτεινό ρόλο Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image.jpegΟ νέος δικομματισμός – Υπόγειες διαδρομές στα κόμματα και στην κοινωνία
Γιατί η λαϊκή Δεξιά εμπιστεύεται τον Τσίπρα. Γιατί οι εκσυγχρονιστές «ψηφίζουν» Μητσοτάκη. Πώς το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση…
ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΡΙΨΑ

Μετά το φιάσκο του κινήματος «Παραιτηθείτε», έμπνευσης και οργάνωσης Γεωργιάδη – Μητσοτάκη και άλλων νεοφιλελεύθερων «προοδευτικών ομάδων» (Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι κ.λπ.), στη Νέα Δημοκρατία έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα. Και σ’ αυτά προστίθεται η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην συναινέσει στην πρόταση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τόσο στην αλλαγή του εκλογικού νόμου όσο και στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση. Οι διαφοροποιήσεις των «γαλάζιων» στελεχών από την πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος κάθε μέρα γίνονται και πιο ηχηρές.

Άλλωστε, αν κάποιος διαβάσει προσεκτικά στα δημοσκοπικά ευρήματα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, θα διαπιστώσει ότι η βάση της ΝΔ και συγκεκριμένα τα μέλη του κόμματος που εντάσσονται στον χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού ή, αλλιώς, της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς δείχνουν μεγάλη ανεκτικότητα στην πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, έστω κι αν αυτή βλάπτει οικονομικά μεγάλες κοινωνικές ομάδες, ελέω τρίτου Μνημονίόυ. Το κύριο όμως είναι ότι την ίδια ώρα δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στους στενούς του συνεργάτες. Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ εξομολογούνταν σε συνδαιτυμόνες του πως, παρότι είναι υπεύθυνος μιας Γραμματείας του κόμματος, νιώθει ξένο σώμα μέσα στην παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το ερώτημα που προκύπτει από τις παραπάνω διαπιστώσεις είναι γιατί η Λαϊκή Δεξιά είναι πιο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα απ’ ό,τι στον «φυσικό» της ηγέτη, Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι ερμηνείες ποικίλλουν. Κάποιοι εκτιμούν ότι το κόμμα έχει χάσει την ταυτότητά του μετά τη στροφή Σαμαρά, που από αντιμνημονιακός εξελίχθηκε σε υπέρμαχο του Μνημονίου, ενώ η περίοδος της συγκυβέρνησής του με το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου αποτέλεσε την αρχή της «διάσπασης» του κόμματος. Αυτό το μαρτυρούν και τα μικρά ποσοστά στις εκλογές, αφού η διακυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αποδείχτηκε καταστροφική και για τη χώρα αλλά και για το συντηρητικό κόμμα. Πολλοί δε από τους νεοδημοκράτες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ψήφισαν με αρκετή ευκολία ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να παραδώσουν την κομματική τους ταυτότητα.

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ