6/05/2021

Ξύπνησε και ο Σαρκοζί: Έξω η Τουρκία από την Ευρώπη!

sarkoziΆργησε, αλλά στο τέλος άκουσε ο Νικολά Σαρκοζί, που εκμεταλλεύθηκε το Brexit για να ξεσπαθώσει κατά της διεύρυνσης της ΕΕ και να ζητήσει ενίσχυση της προστασίας των συνόρων της ένωσης.

“Η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους Βρετανούς και άλλωστε έχουμε χρόνο για να ξανασκεφθούμε τη σχέση μας με τους γείτονές μας. Από την άλλη, η Ευρώπη –των 27 πλέον– δεν μπορεί πια να λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο”, επέμεινε.

Για τον λόγο αυτό, ο Σαρκοζί ζητά “μια σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να λάβει την απόφαση για τη σύνταξη μιας νέας συνθήκης που θα δείχνει στους λαούς της ηπείρου μας ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να ξαναπάρει τη μοίρα της στα χέρια της”.

Προτείνει μάλιστα να βασιστεί αυτή η συνθήκη σε “πέντε πυλώνες”: το σεβασμό των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, την εγκαθίδρυση μιας “οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης”, την εστίαση σε “δέκα στρατηγικές προτεραιότητες” και την καλύτερη λειτουργία των θεσμών.

Τέλος, “η διαδικασία διεύρυνσης της Ευρώπης θα πρέπει σαφώς να σταματήσει μέχρι νεωτέρας. Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη”, υπογράμμισε ο Σαρκοζί.

Πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ