Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν πλέον την «Ευρώπη» του Β. Σόιμπλε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν πλέον την «Ευρώπη» του Β. Σόιμπλε

Γράφει ο Μαγια

Κάποτε θα συνέβαινε. Θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου. Δεν άνοιξε με την Ελλάδα, ανοίγει με τους Βρετανούς. Τίποτα δεν στάθηκε ικανό να αναχαιτίσει τη ροπή του βρετανικού λαού προς την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση του 4ου Ράιχ.
Το Brexit είναι η προδιαγεγραμμένη συνέπεια της βάρβαρης οικονομικής συνταγής, που ευθυγραμμίζεται άκριτα με τις απάνθρωπες απαιτήσεις του Βερολίνου και τα ανίερα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.
Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι υποστηρίζουν πως θα είναι καλύτερα για την Ευρώπη, τώρα, με το Brexit. Ότι θα υπάρξουν μεν κλυδωνισμοί, αλλά το σκάφος θ’ αντέξει και θα ξαναβρεί την πορεία του χωρίς τους αλαζόνες Βρετανούς, που νομίζουν ακόμη ότι είναι αυτοκρατορία.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θέλουν πλέον την Ευρώπη του Β. Σόιμπλε και των χρηματιστών, μια στυγνή οντότητα που κινείται εκβιαστικά απέναντι στους ανθρώπους της και έχει απομακρυνθεί ολοκληρωτικά από τα ιδεώδη των ιδρυτών της, του Ζαν Μονέ και του Ρομπέρ Σουμάν. Γυρίζουν την πλάτη σε ένα οικονομικό σύστημα που θέτει την ευημερία των αριθμών σε απόλυτη προτεραιότητα και έχει καταστήσει «κενό γράμμα» την έννοια και το νόημα της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παραδομένη εδώ και χρόνια στην καταστροφική και απάνθρωπη λογική και πολιτική της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», έφτασε στην κορύφωση του αδιεξόδου της.

Μόνο εάν παραδεχτούν την ήττα τους οι Γερμανοί, όπως συνέβη δυο φορές τον περασμένο αιώνα, μπορεί το βρετανικό δημοψήφισμα ν΄ αποτελέσει «το ξυπνητήρι της αφύπνισης του υπνοβάτη που πορεύεται στο κενό», όπως επεσήμανε ο Α. Τσίπρας. Μόνο τότε το Brexit μπορεί να αποτελέσει «την ευκαιρία για την επανεκκίνηση» της Ευρώπης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ