Με το Πρωθυπουργικό Αεροσκάφος ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΓΝΑ | Ναι, με αυτό που ο Βενιζέλος έκανε διακοπές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Γέφυρα ζωής” στήθηκε πριν λίγες ώρες μεταξύ Ζακύνθου και Ελευσίνας καθώς παρουσιάστηκε ανάγκη να μεταφερθούν εκτός νησιού πρόωρα δίδυμα νεογνά για τα οποία οι γιατροί έδιναν μικρό χρονικό περιθώριο επιβίωσης, αν δεν γινόταν άμεση μεταφορά τους σε σωστό υγειονομικό περιβάλλον.
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν στο νοσοκομείο της Ζακύνθου σήμανε “κόκκινος συναγερμός” εξαιτίας του πρόωρου τοκετού συνεπεία του οποίου θα έπρεπε να μεταφερθούν γιατι κινδύνευε η ζωή τους.
Κατόπιν, λοιπόν, σωστών χειριστών και οργάνωσης ο Διοικητής του ΕΚΑΒ Ελλάδος έδωσε εντολή να μεταβεί στο νησί αεροσκάφος τύπου c-130 για την αεροδιακομηδή τους. Δυστυχώς, πάνω από τη Ζάκυνθο και πριν προλάβει να προσγειωθεί παρουσίασε βλάβη με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει πίσω.
Και ενώ η αγωνία είχε εκτοξευθεί στα ύψη, ένα τηλεφώνημα από τον Υφυπουργό Πολιτισμού-Αθλητισμού και Βουλευτή Ζακύνθου Σταυρο Κοντονή ευαισθητοποίησε για μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έδωσε άμεσα εντολή και το Κυβερνητικό αεροσκάφος σε ελάχιστο χρόνο βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Ελάχιστα λεπτά αργότερα απογειώθηκε με προορισμό την Αθήνα όπου τα νεογνά νοσηλεύονται σε ειδικευμένη μονάδα εντατικής θεραπείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ