9/05/2021

Χολή από Ντάισελμπλουμ: Το Brexit θα πυροδοτήσει έξοδο απο το Σίτι του Λονδίνου

nazi-eu_thumb11Η πρόσβαση των βρετανικών χρηματοοικονομικών οργανισμών στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι πολύ πιο περιορισμένη μόλις η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, προειδοποίησε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των χωρών μελών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, κρίνοντας ότι ορισμένες εταιρείες θα εγκαταλείψουν το Σίτι του Λονδίνου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, έκρινε ότι ο περιορισμός της πρόσβασης θα είναι το «τίμημα» της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, εκτιμώντας ότι θα επωφεληθούν αντίπαλα χρηματοοικονομικά κέντρα, όπως αυτά του Άμστερνταμ και της Φραγκφούρτης.
«Πριν από λίγα χρόνια, το Λονδίνο καταχώριζε διαφημίσεις στην ασιατική έκδοση των Financial Times που έλεγαν ότι αυτή ήταν η πόλη στην οποία έπρεπε να πάει κανείς εάν ήθελε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην ΕΕ», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup. «Τώρα δεν θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια διαφημιστική καταχώριση […] οι Ασιάτες θα πηγαίνουν στο Άμστερνταμ ή στη Φρανκφούρτη αντ’ αυτού», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ