Χάνουμε το δάσος‏…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/
Συχνά βλέπουμε το φύλλο και χάνουμε το δέντρο. Βλέπουμε ένα εξωτερικό σύμπτωμα και χάνουμε την εσωτερική διαλεκτική λογική που ενώνει τα εξωτερικά συμπτώματα.
Κάθε γεγονός και πολιτικό επεισόδιο μπορεί να ερμηνευτεί μόνο όταν βρούμε τον άξονα της πολιτικής αποκρυστάλλωσης που γύρο του συνδέονται οργανικά όλα τα επιμέρους εξωτερικά γεγονότα.
Πολλοί φίλοι μένουν στο «γεγονός» ότι ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ «απέβαλε» τον «πατριώτη» Στάθη!!!
ΟΧΙ μόνο δεν προσπαθούν να ανακαλύψουν το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται με αυτή την «ύποπτη» και θορυβώδη «αποβολή», αλλά παρακάμπτουν ακόμα και…
ένα ουσιαστικό γεγονός: Ότι ο «πατριώτης» Στάθης είναι Συνασπισμός και διαπραγματεύτηκε με την ηγεσία την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο.
Δηλαδή ο «πατριώτης» Στάθης συμμετέχει και ενισχύει ενεργητικά τον ΣΥΝ, παρέχει «πατριωτικό» άλλοθι στο πιο «αντιπατριωτικό» κόμμα: Στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτή τη μοχθηρή γκριμάτσα όλων των νεοταξικών ιδεολογημάτων και των «αντιπατριωτικών» πρακτικών.
Πράγματι αδυνατώ να αντιληφθώ αυτή την πολιτική λογική των φίλων…
Δηλαδή αν το ΡΕΣΑΛΤΟ ενταχθεί στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ θα θριαμβολογούν; Ή θα «κλαίνε», όπως θα ήταν το σωστό. Θα ήμασταν ΤΟΤΕ «πατριώτες» αγωνιστές ή θλιβεροί καιροσκόποι;
Απορούμε πραγματικά πώς βλέπουν την «αποβολή» του Στάθη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ (με τις γελοίες δικαιολογίες που προσλαμβάνουν ως σοβαρές) και δεν ΒΛΕΠΟΥΝ τον πόθο του Στάθη να είναι βουλευτής του θλιβερού αυτού, αντιπατριωτικού κόμματος.
Σε αυτές τις αντιφάσεις και παραδοξολογίες πέφτουν όσοι κρίνουν τα πολιτικά μας πράγματα με βάση τα προσωπικά αισθήματα: Τις συμπάθειες ή αντιπάθειες που έχουμε για τα πρόσωπα…
Αυτή η «συναισθηματική τύφλα» μας εμποδίζει να δούμε το τι παίζεται και να ερμηνεύσουμε αυτές τις πολιτικές συμπεριφορές..
Έχουμε αναλύσει παραπάνω το παιχνίδι που παίζεται. Εδώ θα κάνουμε δύο υποθέσεις εργασίας για το …μέλλον!
Πρώτη: Η «απόσυρση» του Στάθη έχει σχέση με τη νέα πολιτική της «Ε» και με την νέα «κηδεμονία» του ΣΥΝ από το συγκρότημα Λαμπράκη.
Μετά τη «σχεδιασμένη» σύγκρουση Κοροβέση- Αλαβάνου με τον ΣΥΝ είναι ορατό ότι στο μέλλον ΣΥΝ και Συνιστώσες θα χωρίσουν.
Μέσα σε αυτό το νέο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ του Τσίπρα και των λοιπών ο Στάθης είναι ΠΙΘΑΝΟΝ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο δίνοντας την «πατριωτική» χροιά.
Σε μια τέτοια, πολύ πιθανή προοπτική, θα παίξει και ο Καραμπελιάς…
Κρατήστε τα όλα αυτά…
Δεύτερη υπόθεση εργασίας.
Εδώ έχουμε αντίθετο σενάριο: Ο Στάθης να τα «βρήκε» με τη «νέα» πολιτική» της «Ε»!!!
ΟΛΑ τα άλλα είναι για να νανουριζόμαστε με τα «πατριωτικά» άλλοθι των κομμάτων και των μεγάλων συγκροτημάτων της καθεστωτικής προπαγάνδας.
Η δική μας πολιτική εκτίμηση κλείνει στην πρώτη υπόθεση εργασίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ