Οι ταραχές στην Τουρκία περιπλέκουν τη μάχη κατά του ΙSIS #Turkey

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
image«Ο Λευκός Οίκος χρειάστηκε αρκετές ώρες χθες Παρασκευή για να αντιδράσει στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, κάτι που τονίζει τόσο την έλλειψη πληροφόρησης για την κατάσταση όσο και την περίπλοκη σχέση της Ουάσινγκτον με έναν σημαντικό σύμμαχο στη Μέση Ανατολή, ο οποίος έχει επίσης προκαλέσει ανησυχίες για αυταρχισμό», αναφέρουν σε ρεπορτάζ τους οι Financial Times και προσθέτουν:
«Η Τουρκία είναι μια από τις τρεις μη αραβικές χώρες στη Μέση Ανατολή και μέλος του ΝΑΤΟ που έχει αυξανόμενα κρίσιμο ρόλο στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, ιδιαίτερα από τότε που η Άγκυρα συμφώνησε, πέρυσι, να επιτρέψει στα αμερικανικά βομβαρδιστικά να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για τις αεροπορικές αποστολές τους σε Ιράκ και Συρία».
Παράλληλα, επισημαίνεται: «Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες επανέλαβαν χθες την παραδοσιακή αντίθεσή τους στις προσπάθειες ανατροπής δημοκρατικά εκλεγμένων καθεστώτων, όμως αυτό που ενδέχεται να είναι το πέμπτο πραξικόπημα στην Τουρκική ιστορία, αποτελεί δίλημμα για τις ΗΠΑ διότι η κυβέρνηση Ομπάμα έχει εκνευριστεί με τον κ. Ερντογάν» και καταλήγει:
«Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν φάνηκε να προσφέρει την πλήρη στήριξη που μπορεί να αναμένονταν για οποιονδήποτε σύμμαχο. Ο κ. Heras είπε πως διαμορφώθηκε έτσι ώστε να δείξει στήριξη προς την κυβέρνηση, προσπαθώντας ταυτόχρονα να την αποτρέψει από το να εκμεταλλευτεί την απόπειρα πραξικοπήματος ως ευκαιρία να χρησιμοποιήσει υπέρμετρη βία κατά των συνωμοτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ