ΤΩΡΑ-Στον εισαγγελέα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imageΣτον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Κυριακής, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που επέβαιναν στο ελικόπτερο το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο την προηγούμενη ημέρα
Με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, οι στρατιωτικοί βγήκαν από το βαν της Αστυνομίας και μπήκαν στο κτίριο της εισαγγελίας.
Η δικηγόρος τεσσάρων εξ αυτών μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι πελάτες της δεν γνώριζαν ότι γίνεται πραξικόπημα στην Τουρκία και το έμαθαν με μήνυμα. Όπως είπε η κ. Μαρινάκη, είχαν εντολές από τους ανωτέρους τους να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και όταν δέχθηκαν πυρά από την αστυνομία φοβήθηκαν για τη ζωή τους και επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο.
Συνεχίζοντας, η δικηγόρος είπε πως οι αιτούντες άσυλο είναι οικογενειάρχες και αν δεν υπήρχαν τα γεγονότα της απόπειρας πραξικοπήματος δεν θα έφευγαν από την Τουρκία.
Παράλληλα εξέφρασε τους φόβους τους για το κατά πόσο θα υπάρξει δίκαιη δίκη σε περίπτωση επιστροφής τους στην Τουρκία, ενώ ζήτησαν να μεταφερθούν ακόμη και σε χώρες της Νοτίου Αμερικής προκειμένου να μην επιστρέψουν στην γείτονα χώρα.
Το αυτόφωρο δικαστήριο θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα, ενώ το κατηγορητήριο που τους βαρύνει αφορά παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας.
Στην συνέχεια θα ξεκινήσει η διοικητική διαδικασία απέλασής τους, η οποία όμως δεν θα εκτελεστεί άμεσα καθώς θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί η απόφαση για το αν θα τους χορηγηθεί ή όχι πολιτικό άσυλο.
Η αποδοχή ή η απόρριψη του αιτήματός τους θα γίνει γνωστή σε διάστημα δύο-τριών εβδομάδων, ενώ παράλληλα θα αποφασιστεί το κατά πόσο θα πρέπει να κρατηθούν ή να αφεθούν ελεύθεροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ