Τσακαλώτος: Συμφωνήσαμε με τον Μοσκοβισί λύση για το χρέος μέχρι τα Χριστούγεννα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tsakalotosΜέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση για το χρέος, όπως συμφώνησαν Τσακαλώτος και Μοσκοβισί, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη βεβαιότητα στους επενδυτές και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Κομισιόν θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει εξέλιξη σε αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, υπήρξε μια ακόμα συμφωνία με τον ευρωπαίο επίτροπο: τα προαπαιτούμενα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Ο Ευ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι θα βρεθεί λύση και ότι στο θέμα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλά και των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, που σχετίζονται με τη ρύθμιση του χρέους.

Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί μια διαφορετική σχέση με τους θεσμούς, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να έχει στην πραγματικότητα την ιδιοκτησία του προγράμματος τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και ανέφερε ότι η σχέση κυβέρνησης – θεσμών πρέπει να είναι βασισμένη σε περισσότερη εμπιστοσύνη, καθώς υπάρχει μια αντίφαση από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών: Απαιτούν να έχουν τη μικροδιαχείριση όλου του προγράμματος και συγχρόνως ζητούν την ελληνική ιδιοκτησία του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, πρέπει να υπάρχει για την κυβέρνηση σε έναν βαθμό ελευθερία ώστε να μπορεί να πράξει σε ορισμένα ζητήματα και βραχυπροθέσμα, αλλά και αλλαγές που θέλει να φέρει μετά το καλοκαίρι, με έξι – επτά νομοσχέδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ