ΔΟΕ: Εξετάζεται αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών από το #Rio2016 #olympics

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

rio-olympics-rio2016-rioolympics-olympicgames-roadtorioΤο ενδεχόμενο να απαγορεύσει συνολικά τη συμμετοχή αθλητών από τη Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που αρχίζουν τον άλλο μήνα φέρεται να εξετάζει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για οργανωμένο ντοπάρισμα μες την συμμετοχή ακόμα και της κυβέρνησης της Μόσχας.

Η «έκθεση Μακ Λάρεν» που αφορούσε στο σκάνδαλο ντόπινγκ στη Ρωσία υποστήριξε ότι το ντοπάρισμα αθλητών, τόσο για τα θερινά όσο και για τα χειμερινά σπορ, γινόταν με τις «ευλογίες» και τη συνεργασία του ρωσικού υπουργείου Αθλητισμού και των υπηρεσιών ασφαλείας, και τα εργαστήρια που επέβλεπαν τη διαδικασία είχαν αναπτύξει ειδική μεθοδολογία, ώστε οι αθλητές να μην πιάνονται, παρότι ήταν ντοπαρισμένοι. Μάλιστα, η έκθεση υποστηρίζει ότι από το 2010 και εντεύθεν το ντοπάρισμα των Ρώσων αθλητών γινόταν συστηματικά σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.
Σύμφωνα με τον Independent, η ΔΟΕ δέχεται πιέσεις για συνολικό αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών, ωστόσο η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι το 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να αποφασίσει κάτι τέτοιο. Παράλληλα, φαίνεται ότι ακόμα και εντός του συμβουλίου υπάρχουν διαφωνίες, παρά το γεγονός ότι η WADA, η υπηρεσία κατά του ντόπινγκ τάσσεται υπέρ. Μια σκέψη που φαίνεται να εξετάζεται είναι η συνολική απαγόρευση συμμετοχής της χώρας, αλλά και να δοθεί άδεια σε αθλητές να συμμετάσχουν στους Αγώνες ως ανεξάρτητοι ή «ουδέτεροι», υπό την προϋπόθεση ότι θα προπονούνται εκτός Ρωσίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ